Цьогоріч українські абітурієнти зможуть подати усі необхідні документи для вступу дистанційно. А зумовлено це пандемією коронавірусу, який бушує по всьому світі.

Про таке під час брифінгу повідомив заступник міністра освіти і науки України Єгор Стадний.

"У цьому році в університети можна буде подавати електронні заяви і не треба їздити нікуди. Пільговики раніше мали потребу їздити по університетах, бо подавали документи про свої пільги очно, тепер ми реалізуємо можливість, що ці документи можна направити в один університет, і як тільки вони з'являться в базі, не треба буде возити їх в інші університетів, вони будуть бачити ці документи в базі", - зазначив він.

Студенти, фото freepik
Студенти, фото freepik

Щодо студентів бюджетників, то, за його словами, вони зможуть відправити свої документи поштою.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Для студентів, які подають на бюджетні місця, ми зробимо цю подачу наступним чином, або ж можна бути приходити особисто, якщо обмеження будуть зняті на той момент. Якщо одна людина приходить в певний часовий проміжок... ми хочемо продовжити період прийому заяв і разом з тим дозволити подачу поштою", - підкреслив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Київщині вірус замкнув 150 студентів гуртожиток стало ізолятором – перші кадри.

Як повідомляв Знай.uа експерти пояснили, що робити, якщо у вас вимагають гроші за тестування або лікування коронавірусу.

Знай.uа писав, в Україні очікують різке зниження зарплат після карантину, прогнози фахівців.