У квітні весь світ згадував 34 річницю трагедії на Чорнобильській АЕС. І в цьому місяці мирний атом в Україні нагадав про себе відразу двічі. В середині місяця в екстреному порядку було зупинено один з енергоблоків на Рівненській АЕС. І ось днями, на тій же атомній електростанції стався серйозний інцидент, який призвів до зупинки блоку.

Рівненська АЕС, фото з відкритих джерел

Енергоблок №3 Рівненської АЕС, яка знаходиться в місті Кузнецовськ, був екстрено зупинений в результаті спрацьовування автоматики. Причина зупинки – вихід з ладу автотрансформатора. В результаті на енергоблоці сталося загоряння, яке було швидко ліквідовано досить швидко. В результаті блок, потужністю 1000 МВт, не працює, і виведений на позаплановий ремонт.

На цей раз нашій країні пощастило. Інцидент не призвів до серйозної трагедії. Автоматичний захист спрацювала своєчасно, і реактор був заглушений. Державна інспекція з ядерної енергетики заявила, що сплеску радіації на території станції, і в найближчих околицях, не зафіксовано.

Нагадаємо, Чорнобиль палає з новою силою - рятувальники метаються між пожежами по всій зоні відчуження, відео

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, Чорнобиль палає з новою силою, вогонь з трави перекинувся на торфовища - дуже небезпечно.

Також Знай.uа писав, що Чорнобиль продовжує горіти, пожежні підключили до гасіння поїзд і вертольоти.