Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко розповів українцям, чи варто вирушати на відпочинок до Європи після закінчення епідемії коронавірусу і скасування карантину. Про це розповів в інтерв'ю сайту "Сьогодні" .

За його словами, в таких країнах, як Італія, яка найбільше постраждала від Covid-19, є маса ідей на запрошення туристів. Починаючи з того, що уряд буде компенсувати частину вартості авіаквитків, наприклад, на Сицилію.

Відпочинок, фото pxhere
Відпочинок, фото pxhere

"Інше цікаве питання з тими нашими громадянами, які ще місяць тому брали тури, умовно, по 100 дол. в п'ятизірковому готелі з очевидних причин, ризикуючи своїм життям та здоров'ям своїх близьких, і їхали в ці тури. Багато хто з них, на жаль, все ще залишаються за кордоном. Зараз у них закінчуються кошти для існування, строки перебування в готелях та туристичні візи", – нагадав віце-прем'єр.

Віктор Цой з дружиною Мар'яною на відпочинку в Криму, фото mixnews.lv
Віктор Цой з дружиною Мар'яною на відпочинку в Криму, фото mixnews.lv

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Пристайко рекомендує подумати перед тим, як планувати на це літо поїздки за кордон.

"На сьогоднішній день, коли всі країни ще закриті, коли зменшено кількість рейсів, коли навіть Україна закрита, я б рекомендував двічі подумати перед тим, як планувати на це літо поїздки за кордон", – резюмував Пристайко.

Тож українцям слід гарненько подумати, чи варто вирушати у подорож Європою після карантину, чи краще майнути у рідну Одесу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, безробітним українцям на період карантину підготували "допомогу".

Як повідомляв портал Знай.uа, посуха в Польщі поклала край планам заробітчан, такого не було останні 100 років.

Також портал Знай.uа писав, що українцям дозволять гуляти в парках і скверах.