У вівторок, 5 травня, стало відомо про те, що на Донбасі бойовики збираються провести ротацію передових підрозділів на окупованих територіях армійських корпусів 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ). Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про активізацію командуванням російсько-окупаційних військ підготовки до проведення чергової ротації передових підрозділів. Зокрема, на базі перших мотострілкових батальйонів з'єднань та частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК йде формування тактичних груп, які передбачається спрямувати на передову у другій половині травня", - сказано в повідомленні.

Військові, фото: ЗСУ
Військові, фото: ЗСУ

Крім того, терміни проведення ротації можуть бути перенесені, незважаючи на незадовільне логістичне забезпечення більшості з зазначених підрозділів, в т. ч. медичним майном через його розкрадання.

"Це явище набуло такого масштабу, що виявлені факти нестачі медичних захисних засобів з російської "гуманітарної допомоги" та їх реалізації через мережу місцевих аптек навіть стали предметом службового розслідування", - додали в Міноборони.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, окупанти запустили некеровані ракети на Донбасі, ЗСУ відреагували блискавично.

Як повідомляв портал Знай.uа, ЗСУ змусили противника припинити обстріли — окупанти поплатилися безпілотником і двома вантажівками.

Також портал Знай.uа писав, що жителі Донбасу прокинулися під постріли ворожих гранатометів.