Шевченківський районний суд Києва визнав винним у державній зраді та створенні терористичної групи полковника ЗСУ та призначив покарання - 13 років позбавлення волі з позбавленням військового звання. Про це повідомили у прес-службі Офісу генпрокурора. Полковник ЗСУ збирав розвідувальну інформацію про пересування сил і засобів українських військових підрозділів.

Українські ЗМІ повідомляють, що мова йде про полковника ЗСУ Івана Без'язикова. За даними слідства, він, перебуваючи в полоні з 25 серпня 2014 року на непідконтрольній Україні території в Донецьку, вступив до складу розвідувального управління незаконного збройного формування РФ і обіймав посаду так званого "заступника начальника 1-го відділу з аналітичної роботи".

Іван Без'язиков, скріншот: YouTube
Іван Без'язиков, скріншот: YouTube

За публічного обвинувачення прокурорів Офісу Генерального прокурора Шевченківський районний суд м. Києва визнав винним у державній зраді та створенні терористичної групи (ч.1 ст.111, ч.1 ст.258-3 КК України) полковника ЗСУ та призначив покарання - 13 років позбавлення волі із позбавленням військового звання. Офіс Генерального прокурора

В Офісі Генерально прокурора повідомили, що суд над полковником ЗСУ тривав з серпня 2017 року. У суді доведено, що він збирав розвідувальну інформацію про пересування сил і засобів українських військових підрозділів, задіяних у проведенні антитерористичної операції на Донбасі, допитах інших полонених українських військовослужбовців і виконував ще ряд злочинних функцій.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Скріншот: Офіс Генерального прокурора
Скріншот: Офіс Генерального прокурора

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЗСУ змусили противника припинити обстріли — окупанти поплатились безпілотником і двома вантажівками. Противник застосував заборонену Мінськими домовленостями зброю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", осатанілі бойовики 15 разів обстріляли українських захисників на Донбасі, в ООС повідомили про поранених. Внаслідок ворожих обстрілів три військовослужбовці Об'єднаних сил отримали бойове ураження.

Також "Знай.ua" писав, українські військові потрапили під кулі окупантів на Донбасі – в ООС повідомили про поранених. Збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню