Національна комісія з енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) розглядає можливість чергового підвищення цін на електроенергію. Це може бути зроблено за рахунок зміни пільгового тарифу. Нагадаємо, зараз домогосподарства можуть платити за електрику 0.9 грн за кВт, якщо витрачають не більше 100 кВт електроенергії.

Комунальні тарифи, скріншот: YouTube
Комунальні тарифи, скріншот: YouTube


Про це заявив член НКРЭКУ Дмитро Коваленко під час засідання профільного комітету уряду. Він заявив, що в першу чергу це потрібно для вирішення проблеми “Зеленого тарифу” з-за швидкого розвитку альтернативної енергетики. Нацкомісія представила два сценарії, один з яких передбачає підвищення пільгового тарифу до 1.68 гривень за кВт.
НКРЭКУ планує поступово підвищити тарифи на електроенергію для приватних підприємств до рівня промислових. Це планується зробити в найближчі 5 років. Потребують категорії населення будуть отримувати адресну допомогу. Також для вирішення проблеми “Зеленого тарифу” пропонують заборонити будувати електростанції, що включають альтернативні джерела енергії і знизити тариф за вироблену електрику до 0.08-0.09 євро.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, львів'яни отримають більше грошей, але пощастить не всім.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Як повідомляв Знай.иа, ослаблення карантину і збільшення пенсії — що чекає на українців вже в травні.

Знай.иа писав, під Одесою пенсіонерки "напали" на хлопця і ледь не затоптали його з медичних масок.