Уряд вніс зміни в нормативно-правові акти, що регулюють розмір і правила отримання допомоги по безробіттю. Зокрема, його розмір збільшиться з 650 до 1800 гривень. На час карантину, а також в наступний місяць після його скасування сума буде збільшена. Для того щоб оформити допомогу, людям, які втратили роботу, необхідно звернутися в Центр зайнятості.

допомога
допомога

Сума матеріальної допомоги розраховується, виходячи з трудового стажу, заробітної плати, а також додаткових доходів, з яких були надходження в бюджет. Якщо трудовий стаж становить менше 2 років, громадянин може претендувати на 50% від доходу. При стажі 2-5 років, вона збільшується до 55%, від 6 до 10 років – 60%, а якщо стаж більше 10 років – 70% від доходу особи.
Допомога по безробіттю також буде зменшуватися. Спочатку люди будуть отримувати 100% від суми, на протязі 3 місяців. Ще 3 місяці – 80%, а потім – 70%. Для його оформлення в Службу зайнятості необхідно надати паспорт, ідентифікаційний код, трудову книжку, документ про освіту, посвідчення учасника бойових дій або військовий квиток. Люди з інвалідністю також повинні прикласти довідку МСЕК з рекомендаціями про особливості трудової діяльності.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, львів'яни отримають більше грошей, але пощастить не всім.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, ослаблення карантину і збільшення пенсії — що чекає на українців вже в травні.

Знай.uа писав, під Одесою пенсіонерки "напали" на хлопця і ледь не затоптали його з медичних масок.