Рівно шість років тому в селі Семенівка, що поблизу Слов'янська, стався перший потужний бій українських сил з бойовиками. Тоді бійці ВСУ і СБУ потрапили в засідку.

5 травня 2014 року антитерористична операція перетворилася на повномасштабну війну.

В той день біля населеного пункту Семенівка на східній околиці Слов'янська під командуванням генерала Нацгвардії із позивним ″Карпати″ відбувся запеклий бій. В ньому чи не вперше від початку АТО сепаратисти під проводом терориста Гіркіна застосували важке озброєння.

Село Семенівка поблизу Слов'янська відігравало надзвичайно важливу роль для контролю комунікацій - там знаходилося важливе перехрестя. Це розуміли і українське командування, і противник.

"Якби сепаратисти захопили аеродром, то на наступний день тут би вже сідали російські літаки з українськими розпізнавальними знаками. Це був плацдарм для успішного розвитку наступу сепаратистів на Харків", - згадує екс-начальник штабу ВДВ ЗСУ, заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос.

Вранці 5 травня два розрахунки по 10 військовослужбовців калиновського оперативного полку з бійцями спецпідрозділу СБУ "Альфа" і десантниками Збройних сил на БТРах рушили в напрямку Слов'янська. І в районі залізничного моста біля Семенівки українські військові потрапили в засідку.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Бій з сепаратистами тривав кілька годин. Бойовики вели шквальний вогонь по українським військовим з житлових будинків.

Але завдяки діям спецназівців бойовики понесли значні втрати - понад 40 загиблих і 200 поранених.

Блискуча операція українських військових не тільки зберегла життя мирних людей, але й вибила ворога з позицій. Терористам довелося відступити.

Тоді в цьому бою загинули спецназівці СБУ - майор Руслан Лужевскій і полковник Олександр Аніщенко, яким посмертно присвоєно звання Героїв України.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, окупанти запустили некеровані ракети на Донбасі, ЗСУ відреагували блискавично

Як повідомляв портал Знай.ua, на Донбасі бойовики збираються провести ротацію своїх військ на окупованих територіях

Також Знай.ua писав, ЗСУ змусили противника припинити обстріли