День піхоти України – це абсолютно нове свято, що відзначається лише вдруге в історії України 6 травня. Далі в тексті ми розповімо вам про те, як з'явився свято і найкращі вітання з цим святом.

День піхоти України 2020: дата свята

Це свято було засновано в 2019 році Петром Прошенком. Тодішній президент України постановив, що День піхоти України будуть відзначати щорічно 6 травня.

Сенс цього свята – вшанувати мужність і героїзм механізованих, мотопіхотних, гірничо-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ ЗСУ, які були проявлені ними в боротьбі за свободу і незалежність України.

Історія Дня піхоти України

Дата цього свята була обрана зовсім не випадково. 6 травня 1648 року українські козаки здобули одну з найважливіших перемог в історії України – у битві біля Жовтих вод.

Цю битву називають першою переможною у Національно-визвольній боротьбі, яку очолював Богдан Хмельницький.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також 6 травня відзначається День Юрія Змієборця, якого вважають покровителем українського війська.

Привітання з Днем піхоти України 2020

Український піхотинцю, дякую тобі за вірну і професійну службу народу України, за мужність і героїзм. Бажаю міцного здоров’я та щасливого повернення додому! З Днем піхоти!

….

Бажаю українським піхотинцям нових перемог в ім’я миру на нашій рідній землі, благополуччя і реалізації усіх планів. Слава українській піхоті!

До складу вітчизняних “універсальних солдатів” входять найвідважніші бійці, а на їхніх плечах найскладніші завдання. Ми пишаємося вами! Слава українській піхоті!

Ви є основною ударною силою будь-якої армії світу та вже багато років стоїте на захисті України. Нехай так залишається і надалі. Щиро вітаю вас із професійним святом — Вдень піхоти!

Листівки з Днем піхоти України

День піхоти України YouTube
День піхоти України YouTube

День піхоти України YouTube
День піхоти України YouTube

День піхоти України YouTube
День піхоти України YouTube