У понеділок, 6 травня, в Україні вперше відзначається День піхоти. Свято встановлено указом Президента України від 19 квітня 2019 року, про що пише Хвиля.

Свято запроваджене з метою вшанування мужності і героїзму військових механізованих, мотопіхотних, гірничо-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України, які проявлені в боях за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також створення сучасних військових традицій.

Українські військові

Механізовані, мотопіхотні, гірничо-штурмові військові частини являють собою основу Сухопутних військ, виконують завдання щодо утримання раніше зайнятих районів, рубежів і позицій, відбиття ударів і прориву оборони противника, захоплення важливих районів, рубежів і об'єктів. Крім цього, механізовані з'єднання поряд з танковими використовуються для оточення й розгрому супротивника, переслідування, а також виконання інших завдань.

На даний час українські піхотинці являють собою найбільш численний рід і являють основу бойового потенціалу Сухопутних військ ЗСУ. Вони несуть найбільше навантаження і відіграють вирішальну роль під час виконання завдань операції Об'єднаних сил.

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Українські військові

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українців вразив несподіваний вчинок окупанта на Донбасі. Як стало відомо, бойовик добровільно здався українським правоохоронцям у місті Бахмут і зараз дає свідчення. Повідомляється, що у бандитських угрупуваннях чоловік брав участь з 2014 року у віці 22 років.

Як повідомляв портал "Знай.uа": міністр оборони Степан Полторак відреагував на слова Ігоря Коломойського, який назвав бойові дії на Донбасі "громадянською війною". Він розповів, що не збирається давати оцінку словами Коломойського, адже "від початку агресії Росії проти України він дуже багато допомагав Збройним силам".

Також "Знай.uа" писав, що українців обурив жахливий випадок, який стався 3 травня в Хмельницькій області. Як стало відомо, водій маршрутки, яка їхала за маршрутом "Старокостянтинів — Кам'янець-Подільський", відмовився перевозити ветерана АТО Олександра Дармороса.