Зупинка робочого процесу в різних галузях через карантин і подальша криза в економіці привели до різкого зростання безробіття - люди втратили свої робочі місця і засоби до існування.

В нинішніх умовах є сенс переглянути свою професію і, можливо, вже після закінчення карантину розглянути нові і більш затребувані вакансії.

Про це Знай.uа розповіла Юлія Кирилюк - засновниця компанії Staff Service, яка надає послуги аутсорсингу, аутстафінгу, рекрутингу та HR-консалтингу.

Юлія Кирилюк, фото з особистого архіву експерта
Юлія Кирилюк, фото з особистого архіву експерта

"Я б радила звернути увагу на такі вакансії та професії, які викликають у вас натхнення і бажання розвиватися далі. Що саме? Та що завгодно - ткати килими (зустрічала прямо-таки твори мистецтва), озвучувати аудіокниги (якщо голос - це ваш талант), бути ілюстратором. Існує безліч професій, про які ми й не здогадуємося. Головне, щоб Вам хотілося в цьому розібратися і розвиватися. Читала десь чудову фразу - якщо хочете в чомусь розбиратися, але не розбираєтеся, почніть розбиратися - і розберетеся. І будьте кращими - це завжди дорого коштує!" - поділилася експерт.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, Юлія розповіла, які вакансії нині більш затребувані на ринку праці.

- СММ, таргетолог, налаштування контекстної реклами, копірайтер, ведення блогів, ведення сайтів, програмісти і так далі (всі ті, хто створює нам інформацію в інтернеті, щоб ми побачили, закохалися і що-небудь "купили")

- кур'єри для доставки (всього чого завгодно)

- онлайн вчителя (не всі батьки виявилися морально готові згадувати шкільну програму і робити уроки з дітьми)

- викладачі іноземних мов (мови ми вчимо завжди і зараз саме час ще раз спробувати "обов'язково вивчити англійську")

Це, за словами експерта у сфері рекрутингу та HR-консалтингу, був список з "очевидного" списку затребуваних вакансій, можна ще подумати над "неочевидними професіями".
Наприклад:

- обробка фото, відео, аудіо

- монтаж роликів для YouTube, взагалі будь-який монтаж

- створення фото і відео контентів

- аналітика

- озвучка аудіокниг

І в кінцевому результаті:

- викладати йогу, фітнес, розтяжку онлайн

- астрологи, нумерологи

Пошук роботи, написання резюме, ілюстративне фото: pixabay.com
Пошук роботи, написання резюме, ілюстративне фото: pixabay.com

"Складно говорити про надлишок і дефіцит професій, швидше ми можемо говорити, які професії зараз більш затребувані. Давайте подивимося на наше життя зараз - ми сидимо вдома, багато часу проводимо в Інтернеті (або працюємо, або дивимося, як працюють інші, що вони там постять), робимо замовлення і отримуємо доставкою наші замовлення (їжу, одяг, і купу всякої "суперпрямозараз необхідної" всячини)", - зазначила Кирилюк.

На її думку, через карантин ситуація на ринку праці найскладніша. У цей період "затишшя" роботодавці припинили пошук персоналу і будуть думати про це, як мінімум, після повного виходу з ізоляції і відновлення ділової активності.

"Надалі, припускаю, що роботодавці стануть більш вимогливо ставитися до співробітників з точки зору ефективності", - підсумувала експерт.

Нагадаємо, раніше Знай.uа повідомляв, що станом на травень 2020 року кількість зареєстрованих безробітних в Україні на 48% більше, ніж було в травні 2019 року.

Також Знай.uа писав, що карантин перетворив Львівщину в край безробітних.

Крім того, читайте про допомогу по безробіттю 2020 - куди звертатися, як отримати і скільки заплатять.