Українські герої, які і вдень, і вночі охороняють Донбас від найманців Путіна, привітали усіх неньок країни з Днем Матері, що святкується у світі 10 травня, а в Україні традиційно у другу неділю травня.

Відповідний відеоролик, де військові висловили подяку матерям за подароване життя й теплу підтримку, з'явився на офіційній Facebook-сторінці операції Об'єднаних сил.

Варто зауважити, що День матері уперше почали відзначати після Першої світової у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині та Чехословаччині. До цього Британія святкувала так звану "материнську неділю" – у четверту неділю Великого посту.

Скріншот з відео

Ідею віддати жінкам одну з неділь у році озвучували у США ще наприкінці 1800-х років, але тоді підтримки вона не отримала. Офіційно вітати всіх мам на планеті почали тільки на початку 20 століття завдяки сприянню окремих американських активісток.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

З Днем матері

Військовослужбовці Об'єднаних сил з передової вітають з Днем матері

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Zaterdag 9 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЗСУ накрили злочинний "клан" бойовиків на Донбасі – наркотики, пограбування та незаконна зброя.

Як повідомляв портал Знай.uа, путінські бойовики на Донбасі поплатилися за обстріл – герої ЗСУ ліквідували 2 окупантів.

Також портал Знай.uа писав, зустрічають ворога першими – в ЗСУ показали видовищні кадри мощі українських піхотинців.