Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив про те, що з боку німецької влади надійшло кілька запитів щодо запрошення на роботу кількох тисяч українських заробітчан. Про це він розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

Він зазначив, що зараз щодо тих потреб, які заявляє німецька сторона, ведеться прямий діалог.

"А протягом останніх років десятки тисяч українців... Перш за все це були студенти. Вони приїжджали до Німеччини під час збору врожаю. Не тільки полуниці, а насамперед спаржі і іншої продукції сільського господарства в Німеччині. У нас є ряд офіційних запитів з боку німецької влади", - зазначив посол України.

Заробітчани, скріншот: YouTube
Заробітчани, скріншот: YouTube

Мельник вважає, що потрібно знайти ті рішення, які будуть в інтересах українських заробітчан, держави та німецьких партнерів.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше повідомлялося, що з аеропорту Бориспіль в Австрію попрямував чартерний борт, який доставить 200 співробітників в Відень. Про це повідомив міністр з питань євроінтеграції Вадим Пристайко. У своєму Twitter він написав, що громадяни нашої країни попрямували до Австрії для сезонних робіт літаком латвійської авіакомпанії SmartLynx Airlines.

Ось настільки вже незамінні українські співробітники на полях європейських країн. І дійсно, в умовах закритих кордонів європейські країни відчувають проблеми зі збором врожаю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, голодні заробітчани лісом втекли в Польщу, карантин "зжер" останні запаси.

Як повідомляв Знай. ua, сотні українців повернулися додому з Копенгагена, Аліканте, Мілана і Мадрида, як зустрічали земляків.

Також Знай. ua писав, що чартер з українськими сезонними працівниками вилетів до Австрії.