Днями стало відомо, що до 2019 року Берлін планує спростити працевлаштування для громадян країн-не членів Євросоюзу. Це означає, що для українських заробітчан відкривається новий найбільший в Європі ринок праці. Про це повідомляє Politeka.

Але, тільки якщо уряд Німеччини прийме відповідний документ, суперечки про який зараз ведуться в Бундестазі, тоді робочу візу на півроку українці зможуть отримати без запрошення, і вже на місці шукати роботодавця.

Так, Міністр внутрішніх справ і лідер соціал-демократів Хорст Зеехофер планує представити зміни в міграційне законодавство німеччини вже в наступному місяці. Та хоч деталі поки не уточнюються, партійні колеги Зееховера наполягають на ліберальному ставленні до заробітчан.

Блок християнських партій, у свою чергу, виступив проти такого формату.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Якщо мова йде про міграції, одне повинно бути чітко прописано — міграція до Німеччини можлива тільки при наявності робочого місця", — впевнений депутат бундестагу від ХДС Армін Шустер.

Разом з тим, у ХДС не виключають, що чинне міграційне законодавство застаріло, і його необхідно міняти.

"Говорячи про міграцію робочої сили, треба розуміти, що мова йде не тільки про суперпрограмістів з Індії, але і кухарів з України", — впевнений Філіп Амтхор, голова комітету уряду з внутрішньої політики.

Цікаво те, що на таке рішення Бундестагу німців наштовхнули поляки. Якщо раніше вони їхали працювати на полях за 1,5 тисячі євро, то зараз їх вже не влаштовує зарплата. В результаті, фермери скаржаться, що робочих рук не вистачає, нікому прибирати спаржу – основний продукт місцевих аграріїв.

Прийняття цього закону буде означати, що велика частина українських заробітчан проміняє Польщу на Німеччину.

А тим часом в Україні прогнозують, підніметься така міграційна хвиля, яку практично неможливо буде зупинити.

Але як би там не було, українців кличуть у Німеччину не на найкращі роботи, до того ж, платять набагато менше, ніж тим же полякам.

Кадровик Мацей Витуцкий вважає, що ключову роль відіграє все-таки зарплата.

Бізнесмен Адам із Щецина розповів, що у нього два роки працювали українці, але п'ятеро з них виїхали нещодавно у Бельгію – там їм пообіцяли в чотири рази більше грошей.

Самі ж заробітчани впевнені, що в Німеччині працювати куди складніше, ніж у Польщі.

Нагадаємо, чому Європі вже не обійтися без українців, розкрита хитра схема.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, експерт розкрив схеми залучення заробітчан.

Також портал "Знай.uа" писав, які документи необхідно мати майбутнім заробітчанам.