Стало відомо, що президент України Володимир Зеленський дозволив заробітчанам їхати на роботу за кордон, але тільки за умови, якщо приймаюча країна візьме на себе зобов'язання з забезпечення їх проживання та медичної страховки. Про це глава держави повідомив на брифінгу під час робочої поїздки в Закарпатську область.

заробітчани, скріншот із відео
заробітчани, скріншот із відео

Так, Зеленський висловив своє занепокоєння про українців та дозволив їм їхати на заробітки за певних умов.

"Ми відпускаємо всіх заробітчан, коли країна, яка дипломатичними связами з нами пов'язується, бере на себе обов'язки. Що той чоловік, якого вони беруть на роботу, з його згоди приїжджає туди. Що у нього є, де жити, медична страховка і ми впевнені, що, якщо щось станеться з цією людиною. А у нього контракт, наприклад, на три місяці, на шість, на рік, різні. Щоб його завтра не викинули на вулицю", - заявив український лідер.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що чартерний рейс з українськими заробітчанами вилетів до Австрії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський зізнався, чого чекає від Саакашвілі на його новій посаді.

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський привітав українських мам зі святом і закликав громадян поважати жінок, які їх виростили.