Зовсім недавно в мережі з'явився новий мем. "Шулявський блюз" — саме так прозвали хлопця з дредами, який укладав асфальт на Шулявському мосту.

Цей столичний роботяга, який більше нагадує музиканта, миттю придбав всеукраїнську популярність.

Журналісти "Страны" взяли інтерв'ю у цього незвичайного хлопця.

Бен

З'ясувалося, що його звуть Бен, йому всього 36 років і він родом з Конго. Також він розповів, чому вирішив покинути свою країну.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Там дуже погано. Там немає роботи. Але рішення виїхати я прийняв після того, як в 2011 році чинний президент Жозеф Кабіла був переобраний на другий термін. Ця людина пролив дуже багато крові. Я і мої батьки були в опозиції до влади", - зізнався він.

Бен повідомив, що в Конго у нього залишилися молодший брат і сестра, а своїх батьків він втратив ще п'ять років тому: спочатку батько пішов з життя, а через рік і мати.

"Вони хворіли. У Конго такі закони, що якщо ти хворієш і звертаєшся до лікарні, але в тебе немає грошей, тебе не будуть лікувати. У них не було грошей, щоб купити лікарства або таблетки", - поділився роботяга.

Також чоловік сказав, що у себе на батьківщині він працював електриком і заробляв 1 долар в день. До того ж, Бен повідомив про те, як опинився в Україні.

"У мого батька був брат, який виїхав у Париж, його звуть Абіг, він теж працює там електриком. Він допомагав нам грошима, за рахунок цього наша сім'я і виживала. Я назбирав 1500 євро з тих грошей, що надсилав Абіг. Ми відмовляли собі в їжі, щоб назбирати ці гроші. Мати мені говорила, що коли я почну заробляти в Європі, то буду допомагати їм грошима. Я хотів поїхати в Париж до Абигу, він би мені допоміг з роботою. У Конго є люди, які допомагають дістатися до Європи… З Конго ми виплили на кораблі в Росію. Нас була група з 15 чоловік. Нам сказали, що з Росії на автобусі нас довезуть до Парижа. Але привезли в Україну. Це було в 2011 році", - розповів він.

Потім Бен розповів про те, що було, коли перетнув кордон і його висадили з автобуса в Києві.

"Водій автобуса не розумів французьку. Він привіз нас у Київ на Шулявський ринок до африканцям. Він знав, що там торгують африканці. І просто за кольором шкіри визначив, що ми зможемо поговорити з ними. Коли ми побачили чорношкірих, ми підійшли до них і почали розпитувати, де ми. Там було кілька хлопців які розуміли французький. Вони пояснили нам, що ми в Україні. У мене було з собою трохи грошей. Я попросив, щоб мені допомогли з місцем, де я міг пожити перший час, поки знайду роботу", - згадує 36-річний чоловік.

За словами бена, перший тиждень у столиці для нього пройшла дуже важко.

"Це було дуже важко. Я не знав російської мови. Хлопець, з яким я жив, допоміг мені з роботою. Вантажник на пластиковому заводі на Виноградарі — моє перше місце роботи. Платили по 200 гривень в день. Мені цього вистачало, щоб заплатити за житло і їжу. Жив я тоді з Марісом. Потім пішов, коли Маріс звідти пішов", - розповів він.

Потім після заводу на Виноградарі чоловік влаштувався вантажником в Білогородці. Також у Бена часто виникали проблеми з-за того, що він є нелегальним працівником.

"Дуже часто. Це було десятки разів. Мене кілька разів відвозили в міграційну службу, де я сплачував штрафи. У міграційній службі мене оформили як біженця, але до 2015-го року. Коли закінчився строк дії документів мене знову затримали, мені ще раз продовжили документи до 2017 року. Потім мене затримали ще раз, і знову продовжили документи до 2018 року. Зараз я вже більше року ходжу без документів. За цей час я дуже багато разів платив хабарів поліцейським, щоб вони мене не відвозили в міграційну службу, тому що у мене не було грошей, щоб заплатити штраф. Кожен раз, коли у мене уникав строк дії документа біженця, я платив штраф. 1500 гривень", - зізнався він.

Шулявський міст

Також роботяга повідомив про те, як потрапив на ремонт Шулявського мосту.

"Я вже майже рік працюю в компанії, яка займається ремонтом доріг у Києві. Я роблю все, що мені скажуть. В основному я укладаю бордюри і клав асфальт на тротуарах", - розповів Бен.

Чоловік зізнався, що працює тут вже місяць і заробляє він 100 гривень на годину. Також він зізнався, що в майбутньому хоче отримати в Україні диплом електрика і працювати за спеціальністю. А от щодо музики, то Бен віддає перевагу саме релігійне, так як він є віруючим людям і по неділях активно відвідує церкву.

Також він розповів, що після роботи на Шулявському мосту його, ймовірно, відправлять працювати на Південний міст.

Бен зізнався, що давно не вірить у Діда Мороза і у нього є прохання для президента України Володимира Зеленського.

"В мене є прохання для президента. Я як побачив його інтерв'ю. Зеленський говорив, що готовий надати громадянство всім, хто хоче працювати в Україні. Я дуже хочу тут працювати, я люблю цю країну і не хочу нікуди їхати. Тому, якщо в новому році я отримаю паспорт України — моє найбільше бажання збудеться", - сказав він.

Шулявський міст

Нагадаємо, що у Києві міський голова Віталій Кличко урочисто відкрив Шулявський шляхопровід, який довгий час знаходився на ремонті.

Як повідомляв портал Знай.ua, відремонтованих доріг в Україні стало більше, однак темпи робіт все одно недостатні. В Україні 170 тис. км доріг загального користування і вони зношені на 95%.

Також портал Знай.ua писав, що після відкриття Шулявського мосту навантаження на дорогах Києва значно зменшилася і городяни начебто повинні залишитися задоволені. Але один з користувачів соціальної мережі помітив цікаву деталь на мосту.