В Україні від початку карантину 12 березня завдяки Державній службі зайнятості роботу змогли знайти біля 90 тисяч безробітних громадян.

Джерело: пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Карантин став справжнім випробуванням для сотень тисяч українських сімей, які були позбавлені джерел доходу. Однак особливо болюче пандемія вдарила по тим, хто не просто тимчасово не міг працювати, а повністю втратив своє робоче місце. Саме такими людьми й опікується служба зайнятості призначаючи допомогу по безробіттю та допомагаючи у працевлаштуванні.

Безробіття, фото pxhere
Безробіття, фото pxhere

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Фахівці центрів зайнятості продовжують дистанційно підбирати для безробітних підходящі вакансії, а для роботодавців - кваліфікований персонал. Протягом дії карантину, тобто починаючи з 12 березня, службою зайнятості вже працевлаштовано майже 90 тисяч чоловік", - повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Також у відомстві нагадали, що допомогу по безробіттю можуть отримати навіть молоді люди, які роботу шукають уперше.

"Згідно чинного законодавства молодь, яка закінчила або припинила навчання в навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і яка потребує сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце, може зареєструватися в службі зайнятості та отримувати допомогу по безробіттю в мінімальному розмірі. Розмір такої допомоги складає на період карантину та протягом 30 днів після його закінчення – 1000 гривень, далі – 650 гривень, тривалість виплат – 180 календарних днів", - пояснюють держслужбовці.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Допомога по частковому безробіттю - топ-8 кроків для отримання грошей.

Як повідомляв портал Знай.ua, Шмигаль "посміявся" з обіцяних 500 000 робочих місць - "Не знаю, що вам відповісти".

Також Знай.ua писав, що Харків накрило цунамі безробіття - скільки українців залишилися "за бортом" через карантин.