Сумують за Кучмою і "ненавидять" Януковича - українці склали рейтинг президентів

Українці охарактеризували президентів, в тому числі і нинішнього і назвали, хто, на їхню думку був найкращим, а хто найгіршим. Відповідні дані отримали завдяки опитуванню соцгрупи "Рейтинг".

20% опитаних назвали кращим президентом Леоніда Кучму, 16% віддали свої симпатії Володимиру Зеленському. 13% вважають, що кращим був Леонід Кравчук, 12% - Петро Порошенко, 9% - Віктор Янукович.

Найменше прихильників - 6% - виявилося у Віктора Ющенка.

Володимир Зеленський, фото: YouTube
Володимир Зеленський, фото: YouTube

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Масові заходи в Україні — в МОЗ пояснили, коли пом'якшать умови карантину

Стало відомо, що масові заходи в Україні дозволять лише на останніх етапах карантину. Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Дозволу на проведення масових заходів, зі слів головного санітарного лікаря, слід очікувати тільки після стабілізації епідемічної ситуації.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

У НБУ анонсували нововведення з картами українців

Нацбанк повідомив про нововведення, яке стосується особливостей переведення безготівкових коштів. Незабаром українці зможуть отримувати готівку з банківських карток просто на касах магазинів, підприємств громадського харчування і послуг, які застосовують реєстратори розрахункових операцій, тобто термінали для оплати карткою на касі.

Нові правила почнуть діяти вже з 1 серпня 2020-го.

Нацбанк
Нацбанк

На електромобілі запровадять нові пільги

У Верховній Раді України зареєстровано два законопроєкти, які вносять зміни в оподаткування для стимулювання розвитку галузі електричного транспорту. Мова йде про запровадження ряду нових податкових і митних пільг для покупців і потенційних виробників електромобілів і комплектуючих до них.

Зокрема, парламентарії пропонують продовжити звільнення від сплати ПДВ для електромобілів до 2025 року, яке у чинному законодавстві діє до 2022 року.

Електромобілі, скріншот: YouTube
Електромобілі, скріншот: YouTube

Допомогу при народженні дитини можна оформити онлайн – як отримати гроші в умовах карантину

В умовах карантину реально оформити матеріальну допомогу при народженні дитини у віддаленому режимі . Детальну інструкцію опублікувало Міністерство соціальної політики України.

Спочатку потрібно зареєструватися на сайт Мінсоцполітики України. Вже після авторизації можна приступити до заповнення електронної анкети на призначення допомоги. Для цього вам знадобиться свідоцтво про народження дитини, ідентифікаційний номер обох батьків та номер банківського рахунку.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше