Україна готується перейти до нового етапу зняття обмежень. З 22 травня у країні запускають внутрішньоміський транспорт (за винятком метро), а з 1 червня можуть бути запущені і потяги. Про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Під час інспекції на станції Київ-Пасажирський, він зробив заяву про готовність УЗ відновити курсування залізничного транспорту.

Укрзалізниця вантажні перевезення \\ фото Фокус
Укрзалізниця вантажні перевезення \\ фото Фокус


Внутрішньодержавні пасажирські перевезення були заборонені з 18 березня через карантин, запроваджений у зв'язку зі світовою пандемією коронавіруса. Одночасно були скасовані всі міжміські поїзди і приміські дизель-поїзди та електропоїзди. Одночасно були запущені спеціальні склади для представників правоохоронних органів, медиків та працівників МНС. Вантажоперевезення по залізниці тривали, незважаючи на карантин.


Однак при поновленні приміського сполучення можуть виникнути проблеми. Раніше представники УЗ заявили, що борг регіональний влади за приміські перевезення становить 500 млн гривень. Тому, можливо, приміський залізничний транспорт буде запущений не в повному складі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, раніше Прем'єра закликали заборонити "Укрзалызнице" вводити в дію новий договір на перевезення

Як повідомляє портал «Знай.ua» Підвищення тарифів УЗ обвалить український експорт – Гройсман

Також «Знай.ua» писав, що При реформування "Укрзалізниці" ключове завдання - подолати корупцію - експерт