На сайті президента України з'явилася петиція про перегляд швидкісного режиму в населених пунктах. Її автор – Володимир Дубровський, пропонує обмежити швидкість в містах і селах не до 50 км/год, як це є зараз, а на рівні 60 км/ч. Дубровський зазначає, що з 1 червня запрацювала система відеофіксації порушень, з-за чого з'явилася необхідність переглянути правила швидкісного режиму, не відповідають сучасним вимогам.


Дубровський пропонує цілу систему регулювання швидкості дорожнього руху. Зокрема, 22:00 до 8:00, на його думку, швидкісний режим у містах без багатосмугових доріг повинен бути на рівні 60 км/год, як у Польщі. Якщо на дорозі більше двох смуг (з урахуванням смуги для громадського транспорту, без урахування смуг для паркування), а також на дорогах загальнонаціонального значення Дубровський пропонує встановити гнучкий режим. Зокрема, на крайній правій смузі швидкісний режим повинен бути в районі 60 км/год, на крайній лівій – 80 км/год, а на односмугових дорогах у великих містах – 70 км/год. У вечірній час ці значення повинні зрости на 10 км/год кожен.


Також Дубровський пропонує посилити заходи безпеки. Зокрема, на його думку, на пішохідних переходах потрібно встановити освітлення, що реагує на рух. Також потрібен контроль над наявністю дорожніх знаків на переходах, а при необхідності і механічні засоби. На крайній лівій смузі заборонити рух транспорту масою більше 3 тонн. Крім того потрібно дозволити всім транспортним засобам менше 3 тонн користуватися крайньою лівою смугою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, що рейтинг чинного президента України Володимира Зеленнського падає.

Як повідомляв портал "Знай.uа", кореспондент "Української правди" відреагував на резонансну ситуацію навколо знімку Володимира Зеленського, коли той робив розтяжку після бігу в Хмельницькому.

Також "Знай.uа" писав, що Володимир Зеленський заявив, що планує скасувати візи для іноземців, які відвідують Україну з туристичною метою.