В Міністерстві внутрішніх справ України запропонували автосалонам закупити спеціальне обладнання, яке передбачає реєстрацію автомобілів та мотоциклів просто в салоні під час покупки.

Про це повідомили на сайті відомства.

Як відзначається, в даному "експерименті" можуть взяти участь близько 416 українських автосалонів. Для цього, вони повинні будуть укласти угоду з головним сервісним центом МВС на реєстрацію транспортних засобів.

"Проєкт постанови розроблений з метою оптимізації, доступності та спрощення отримання послуги з державної реєстрації нових автомобілів, автобусів, мотоциклів та мопедів усіх типів та інших прирівняних до них транспортних засобів за участю виробників, дистриб’юторів та уповноважених дилерів, які їх реалізують", - йдеться в повідомленні.

Учбові авто, фото: МВС
Учбові авто, фото: МВС

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Зокрема, для придбання обладнання та програмного забезпечення в перший рік салони можуть витратити близько 174 762 827,2 грн, а витрати за п'ять років складуть приблизно 28 264 704 грн. З боку міністерства за рік адміністрування програми "отримай номер в салоні" піде приблизно 317 865,60 грн.

Варто зауважити, що наразі ця ініціатива виноситься на обговорення, а всі зауваження будуть прийматися до 5 липня цього року.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в Україні знайшли спосіб здешевити розмитнення евроблях.

Як повідомляв портал Знай.uа в Україні введуть нові пільги на електромобілі.

Також Знай.uа писав, що в Україні очікують хвилю дешевих і цілих машин з США.