Відомий український психолог проекту "Наречена для тата" Валерія Кот-Сотничука розповіла, як правильно пояснити дитині, що в одного з членів родини з'явилася новий партнер, підібравши для цього правильний час та не травмувавши психіку.

"Один з кращих варіантів, коли дитина сама говорить про те, що пора татові знайти нову "тітку", "дівчину" або "подружку". Він таким чином змотивований на побудову нових відносин для свого батька. У нього формується готовність прийняття нового члена сім'ї, поява нової жінки в його житті.

У будь-якому випадку заздалегідь варто підготувати сина чи дочку до зустрічі. Краще підібрати зручний момент для такої розмови - коли дитина випромінює позитивні емоції, вона радісна, задоволена, щаслива. Якщо ви тільки що насварила його або він образився на вас, то краще перенести цю розмову на наступний раз", - розповідає психолог.

Дитина, фото: Getty Images
Дитина, фото: Getty Images

За словами Валерії, дуже важливо самим дорослим не боятися таких розмов і бути готовим відповідати на незручні питання: "А ти тепер будеш її любити більше, ніж мене?", "Тобі зі мною погано?", "Тобі потрібен ще хтось?". У дітей існує особливість все сприймати на свій рахунок, тому важливо донести дитині, що ваші з ним відносини - це назавжди і що ви любите його, незважаючи ні на що, і це незмінно. Відповідати варто доброзичливо, спокійно, бажано при цьому обіймати дитину.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

"Важливий аспект - в яких стосунках залишилися батьки дитини після розлучення. Мама може налаштовувати чадо проти нової жінки в житті батька. У таких випадках татові бажано налагодити позитивні відносини зі своєю колишньою, прибрати всі розбіжності і образи. В іншому випадку, вся тяжкість цієї ситуації ляже на плечі нової обраниці", - радить експерт.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, раніше в Запоріжжі народився малюк розміром з кошеня, мама благає про допомогу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" під Харковом хлопчик пішов на дно разом з дірявим човном.

Також "Знай.uа" писав, що у Запоріжжі судять виховательку нелегального садка у якої на руках померла дитина.