Через непередбачуваність ситуації, яка склалася після відставки голови Національного банку України Якова Смолія, декілька міжнародних компаній припиняють на невизначений час інвестування в Україну.

Про це стало відомо завдяки заяві президента Американської торгової палати Андрія Гундера в ефірі однієї з українських радіостанцій.

Яків Смолій, фото:zn.ua
Яків Смолій, фото:zn.ua

За інформацією фінансиста, деякі міжнародні бізнес-компанії спостерігають, що буде далі і поки що зупиняють інвестиції до України.

"Компанії довіряли Нацбанку, оскільки це незалежна організація, яка втримала інфляцію і золотовалютні резерви. Політика Нацбанку була зрозуміла і передбачувана. Бізнес хоче мати якусь передбачуваність і без цієї передбачуваності компанії публічно заявили, що деякі з них зупиняють подальші інвестиції, поки не буде зрозуміло, якими будуть наступні кроки і чого можна чекати далі", - заявив Гундер.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також варто нагадати нашим читачам, що Яків Смолій відправлений у відставку з поста голови Нацбанку України. У п'ятницю, 3 липня, Верховна Рада України підтримала відставку голови Національного банку України Якова Смолія. "За" проголосували 286 депутатів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, курс не менше 30 грн: як відставка Смолія позначиться на житті українців.

Як повідомляв Знай.uа "Слуга" випадково злив в мережу інформацію про інфляцію і долар по 30: "Ми хочемо...".

Знай.uа писав, главу Нацбанку Якова Смолія відправили у відставку.