У неділю, 5 липня, в Україні відзначили День Дніпра – головної річки України та найбільшої водної артерії країни. З Дніпра отримують воду мільйони чоловік, проте вже незабаром можуть виникнути серйозні проблеми. Екологи б'ють на сполох: річка міліє стрімкими темпами, і всього через 50 років вона може стати в 2 рази менше, ніж зараз.

Як заявив представник “Київводоканалу” Дмитро Новицький, якість води у головній річці України погіршується з кожним роком. Причини цього очевидні – діяльність людини, що “викидає” у воду господарські, промислові стоки, й навіть забруднює річку хімікатами. Тим не менш, Новицький зазначив, що “Київводоканалу” поки вдається підтримувати прийнятний рівень по санітарним нормам.

У Дніпрі скоро зовсім не залишиться води


Новицький озвучив невтішні прогнози. Якщо ситуація не зміниться, вже через 10 років Дніпро значно зміліє, а через 50 років і зовсім зменшиться в два рази. У такому випадку під загрозою виживання опиняться мільйони осіб. Новицький вважає, що необхідно постійно підтримувати на слуху проблеми головної водної артерії, і постійно шукати способи поліпшити якість води.

Нагадаємо, що в Новомосковську дівчина зловила болотну черепаху.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, в Дніпропетровській області винесли вирок шкуродеру, який повісив собаку.

Також Знай.uа писав, що в Кам'янському в річці виявили медуз.