«Довіряй, але перевіряй» - так говорить народна мудрість. Саме тому, в зв'язку з відкриттям авіасполучення між Україною і Туреччиною, туроператор Coral Travel прийняв рішення про організацію спеціального прес-туру в Анталью - «головного» курорту для українців.

Що вирішили перевірити? - Чи справді Туреччина готова гарантувати туристам безпеку відпочинку в умовах триваючої пандемії COVID-19. У прес-турі брали участь представники провідних профільних і новинних видань з 4 по 6 липня. Програма була насиченою: вона включала перевірку готовності аеропортів обох країн обслуговувати туристів, відстежувалася весь ланцюжок надання туристичних послуг від зустрічі в аеропорту і трансферу до аналізу відповідності роботи готелю всім вимогам безпечного відпочинку. Програма туру включала також зустрічі з офіційними особами як в Україні, так і в Туреччині.

До речі, з приводу безпечного відпочинку - саме Туреччина першою виступила ініціатором і розробником критеріїв програми «Безпечний відпочинок», в якій продумані всі деталі обслуговування туристів, охочих відвідати країну в період пандемії, враховані різні аспекти від трансферу до розміщення, заходи безпеки під час відпочинку, стан здоров'я обслуговуючого персоналу і відпочиваючих.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Всі туристичні об'єкти, бажаючі обслуговувати туристів у сезоні 2020 року, повинні в обов'язковому порядку отримати сертифікат відповідності вимогам «Безпечного відпочинку». Причому, отримання такого сертифіката не означає, що він виданий раз і назавжди - термін дії сертифіката 1 місяць, йде постійний планомірний контроль дотримання всіх його норм.

Отже, короткий звіт про те, що дізналися і побачили журналісти під час недавнього прес-туру.

Анталья до туристичного сезону готова, фото: Coral Travel
Анталья до туристичного сезону готова, фото: Coral Travel

Аеропорт Бориспіль: Після реєстрації для учасників прес-туру була організована екскурсія по аеропорту, яку провів віце-президент компанії МАУ по наземній роботі Володимир Семенченко. Як працює Бориспіль в сучасних умовах: туристи заходять в будівлю невеликими групами, йде контроль дистанції під час входу та перебування в залах аеропорту, посадочні талони перевіряють на вході, проводжаючі не допускаються у приміщення, присутні інформаційні повідомлення з вимогами заходів безпеки, всі співробітники працюють в масках і рукавичках або за перегородками, туристи зобов'язані носити маски.

Анталья до туристичного сезону готова, фото: Coral Travel
Анталья до туристичного сезону готова, фото: Coral Travel

Посадка на рейс проходить трохи повільніше через 50% заповнення автобусів, харчування на борту немає (можна купити снеки), видається бутильована вода, пасажири зобов'язані використовувати маску протягом усього польоту. Друкованих видань немає, після кожного рейсу проводиться дезінфекція салону.

Аеропорт Анталії: основні правила роботи ті ж, що і в Борисполі. Інфрачервона камера перевіряє температуру кожного туриста. При результаті більш 37.8 ° С туриста відправляють на тест в лабораторію, яка знаходиться на території аеропорту.

Фото 1 из 2.
Фото 2 из 2.


Є ізольоване приміщення з усіма зручностями, де туристи очікують результати тесту. Про все це учасникам прес-туру розповів і показав Егемен Атеш, керівник відділу маркетингу аеропорту Анталья.

Анталья до туристичного сезону готова, фото: Coral Travel
Анталья до туристичного сезону готова, фото: Coral Travel

Зустріч з представниками приймаючої сторони і трансфер. По-перше, приймаюча сторона туроператора Coral Travel - ODEON Tours, звичайно ж, має сертифікат «Безпечного туризму». По-друге, все обслуговування ведеться в суворій відповідності до правил - на стійці реєстрації та в транспорті стоять дезінфектори, гіди і водій працюють в масках, всі туристи зобов'язані перебувати в автобусі в масках, розсадження в транспорті по одному (за винятком сімей), на всіх сидіннях є попереджувальні знаки або інструкції.

Фото 1 из 2.
Фото 2 из 2.

Під час прес-туру група проживала в готелі Rixos Premium Belek 5 *. Інспекція готелю і власний досвід проживання показав наступне: після прибуття у всіх туристів перевіряють температуру, весь багаж обробляється спеціальними деізнфекторамі і тільки потім його доставляють в номер, кімнати дезінфікуються спеціальними засобами і запечатуються на 2-3 години, після чого вони придатні для подальшого використання.

Всі співробітники працюють в масках і рукавичках, в головному ресторані немає шведського столу, кухарі на роздачі їжі стоять за перегородкою, турист вибирає страви і каже, яку їжу покласти, обслуговування відбувається швидко, якість харчування не постраждала, напої можна замовити на барі або у офіціанта. Столи в залі знаходяться на великій відстані один від одного і, взагалі, соціальна дистанція на території (пляж, ресторани, зона біля басейну і т.д.) дотримується дуже суворо. По всьому готелю є багато дезінфекторів та інформаційних повідомлень з правилами безпеки.

Фото 1 из 3.
Фото 2 из 3.
Фото 3 из 3.

Група прес-туру побувала також в готелі Xanadu Resort 5 *. Слід зазначити, що готель навіть виділив окремий корпус, де будуть ізолювати туристів з підозрою на захворювання COVID-19.

Що за відпочинок без розваг та екскурсій? Тому група прес-туру в обов'язковому порядку вирушила на екскурсії, щоб особисто пересвідчитися, які нововведення чекають українських туристів в цьому сезоні. Прогулянка по Калєїчи (Анталья) показала, що туристів поки мало, вулиці тихі, а багато ресторанчики і кафе зачинені. Але це не завадило насолодитися красою Старого міста, помилуватися чудовими краєвидами, послухати дзюрчання фонтанів і зробити багато відмінних фото.

Екскурсія в парк пригод The ​​Land of Legends by Rixos з цікавими атракціонами і унікальною гіркою Hyper Coaster підтвердила, що курорт Анталья повністю готовий до прийому туристів. Напевно зайвим буде ще раз говорити, що організація екскурсій була на висоті, а всі вимоги безпеки суворо дотримувалися.

Анталья до туристичного сезону готова, фото: Coral Travel
Анталья до туристичного сезону готова, фото: Coral Travel

Одностайна думка всіх учасників прес-туру - відпочинку в Анталії в сезоні 2020 БУТИ! Для цього в Туреччині є всі необхідні умови.