Ще з червня астрологи били на сполох. Ретроградний Меркурій – відомий вісник бід і неприємностей. Для кожного знака зодіаку цей період пройшов по-різному, і по-різному вплинув на їх долю. Поговоримо докладніше про те, як змінилася і як зміниться життя представників різних знаків зодіаку.

  1. Овен. Ви часто сварилися з рідними і близькими? Можете зітхнути з полегшенням, цей період для вас нарешті закінчився. Однак якщо якийсь конфлікт досі дає про себе знати, краще поспілкуватися на цю тему з психологом. Тепер потрібно винести уроки з важкого періоду, і перестати варитися у власному соку.

    2. Телець. Для Тельців головна трудність ретроградного Меркурія полягала у транспортних проблемах. Спізнювалися на поїзд, автобуси йшли з-під носа, машини ламалися в самий невідповідний момент. Ретроградний Меркурій перевірив, наскільки ви емоційні, і вмієте стримуватися. Цей навик дуже знадобиться вам у подальшому житті, намагайтеся контролювати себе.

    3. Близнюки. Час тривоги з приводу фінансових питань нарешті закінчилося. Проблеми із зарплатою, втрати банківських карт і інші неприємності – позаду. Крім того, для Близнюків цей період був важким і в духовному плані, оскільки довелося поставити самим собі чимало запитань. Перегляньте свої цінності і позбавтеся від непотрібного.

    4. Рак. Водний знак, що страждає від підвищеної емоційності. Меркурій “сколихнув воду” і “підняв всю каламуть з дна”. Останні 3 тижні показали, що саме час задуматися над своїм психічним здоров'ям. Попрацюйте з фахівцем, і “вичистіть всю каламуть” з голови.

    5. Лев. Самотність жахливо, чи не правда? Ретроградний Меркурій приніс вам саме це. Так чи інакше ви відчували себе самотніми, незалежно від того, чи є у вас стосунки чи ні, чи спілкуєтеся ви з родиною чи ні, які стосунки з друзями. Саме час переглянути свої звички у спілкуванні і удосконалити їх, щоб ніколи не відчувати себе самотніми.

    6. Діва. На відміну від Львова, у вашому житті було перенасичення друзями. Причому нерідко токсичними і неприємними. Одні контакти приходили, інші навпаки, відвалювалися. Продовжуйте “фільтрувати” своє коло спілкування, відпускаючи людей, які дають тільки погане.

    7.Терези. Ох вже ці кар'єрні дилеми і робочі питання… Адже ви задавалися питанням, чи дійсно ви займаєтеся улюбленою справою? Напевно у вас виникли сумніви. Після ретроградного Меркурія найкращий час для того, щоб почати нове життя. Напишіть обридлому начальнику все, що думаєте, і оновіть резюме.

    8. Скорпіон. Навчання, навчання і ще раз навчання. Для студентів цей період був особливо складним, адже їм довелося задуматися, чи потрібно їм взагалі все це? Зараз у вас настане ясність розуму, і визначитися буде набагато простіше.

    9. Стрілець. Ретроградний Меркурій навчив вас почувати себе вразливими у відносинах. Не саме приємне відчуття, але з іншого боку, воно може допомогти вам розкритися, і нарешті зблизитися з людиною, з яким ви дійсно хочетесуч бути разом.

    10. Козеріг. Який же драмою був наповнений цей період… Драми з рідними, близькими, з людиною, з яким ви перебуваєте у трудових відносинах… Та навіть з людьми, з якими ви бачитеся раз в рік. Зараз настає найкращий час визначитися зі своїми почуттями, і приймати конкретні рішення.

    11. Водолій. В це час ви напевно мали проблеми із зовнішністю, і в цей період нарешті варто знайти їм вирішення. Заведіть собі корисні звички, поновіть раціон харчування, запишіться в спортзал!

    12. Риби. Ви постраждали від ретроградного Меркурія найсильніше, завдяки звичці “перечекати бурю на глибині”. З цього періоду ви напевно виходьте свіжими, і з новими суперідеями, які можуть змінити все. Саме час реалізувати їх!