60 тон морських водоростей чекають на відпочиваючих та жителів міста в районі Слободка у Бердянську.

Після довготривалого шторму на Азовському морі берегова лінія засмічена тонами морських рослин. Їх намело на берег, де вони миттєво почали сохнути та розкладатися. Водорослі неначе «вишикувались» в перепону, яка не дає змоги підійти до води.

Розчищенням території пляжу з самого ранку оперативно зайнялись комунальні служби, щоб врятувати місце відпочинку сотень людей. Усю роботу виконували власноруч, без використання спеціальної техніки.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Очищення берегу від «зеленої напасті» потребувало неабияких зусиль працівників. Причина цього – кам’яний берег, ніяка техніка просто не проїде.

Вивезли вже близько 60 тон морських рослин.

Варто нагадати, що нещодавно відпочиваючі з Кирилівки та Бердянську поширювали відео та фото з нашестям медуз. Їх принесло до берегів Азовського моря з Чорного через Керченську протоку, внаслідок шторму.

Фото з соціальних мереж

Нагадаємо, що нещодавно пляжі Одеси заполонили жахливі медузи "Капюшони" морські мешканці, що досягають до 30 сантиметрів у діаметрі, а їх щупальця можуть бути довжиною до півметра.

Експерти пов'язували навалу медуз із зміною температур і просили одеситів бути обережними. Однак, у зв'язку з похолоданням, мешканці міста у воду і не лізли, а просто спостерігали за морськими істотами. Багато влаштовували в соцмережах своєрідний флешмоб, де викладали фотографії медуз різних забарвлень і розмірів.

Нагадаємо, що Двох рибалок у відкритому морі врятував саморобний холодильник Їм довелося чекати рятувальників в холодильнику з пінопласту довжиною півтора метра і шириною в метр. Мексиканські військові витягнули двох рибалок неподалік від берега міста Альтата в штаті Сіналоа.

Як повідомляв портал Знай.uа Відчули силу моря – відпочиваючі у Кирилівці використали медузу замість мочалки У мережі з'явилося кумедне відео з кирилівського пляжу

Також Знай.uа писав, що З Чорного моря вилізли гігантські медузи розміром з людську голову – жалять нещадно Загрозу відпочиваючим може представляти медуза-корнерот