Ексміністерка охорони здоров'я Уляна Супрун прокоментувала питання інклюзивності українського публічного простору. Як відзначила ексочільниця МОЗ, люди з інвалідністю в Україні стикаються з безліччю перепон. Також Супрун відзначила українські проєкти, які займаються проблемою інклюзивності.

Відповідний пост був розміщений на сторінці ексміністерки в соціальній мережі Facebook.

Супрун, фото: youtube
Супрун, фото: youtube

На думку Супрун, такі проєкти допомагають у боротьбі зі стереотипами щодо ставлення до людей з інвалідністю.

"Останній стереотип — найбільш шкідливий. У багатьох дуже міцно засіло сприйняття людей з інвалідністю, як нібито неспроможних, нещасних та знедолених людей, яких в житті вже не чекає нічого хорошого. Хоча вони такими можуть ставати лише через подібне ставлення. Приклад європейських країн показує: коли критична маса суспільства враховує, що ми живемо поруч із людьми, що мають зовсім різні фізичні можливості, то воно організовує доступний простір для всіх.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Створення інклюзивних громадських і робочих місць, шкіл, лікарень — не лише контролюється державою. Кожен власник будівлі чи директор закладу чи навіть просто мешканець свого будинку може сприяти, щоб українські вулиці та будинки були безпечним і зручним середовищем. Але чомусь ця думка така ж недоступна для більшості, як і пандуси біля будинків в Україні.

<...>

Бар’єри в голові людей набагато гірші за тимчасову неможливість подорожувати Європою чи іншими країнами світу. Якщо ми їх не подолаємо, то кордони українських міст і навіть власних районів навряд відкриються для людей з інвалідністю й після того, як закінчиться пандемія", - йде мова у пості в соцмережі.

Небагато людей зважаться на закордонну мандрівку автостопом. Ще менше, коли в них із собою лише 100 євро в кишені на...

Geplaatst door Уляна Супрун op Zondag 19 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Супрун налякала українців новою "страшилкою", винні песики.

Як повідомляв портал Знай.uа, колишнього заступника Супрун запідозрили в "експериментах над українцями".

Також портал Знай.uа писав, що медичні маски небезпечні для дітей – Супрун попередила батьків про страшні наслідки.