З 16 липня в поїздах далекого прямування Укрзалізниця продає квитки на 100% місць. Уляна Супрун розповіла, як убезпечити себе від ковіду під час поїздок.

На своїй сторінці в соціальній мережі колишня в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як не підчепити коронавірус у потягу.

"Важливо пам'ятати, що вірус нікуди не зник з нашого життя. Зараз формат подорожей починає змінюватися, і до цього треба звикати. Підготували добірку порад, про що варто подбати, якщо ви вирішили кудись поїхати.

Перше правило: якщо ваша подорож не є крайньою необхідністю, то краще її відкласти на певний час. Будь-яка поїздка на поїзді, літаку, автобусі або навіть власним авто, передбачає контакт з новими людьми в незнайомих умовах, де, ймовірно, може не бути можливості ретельно помити руки або дотримуватися фізичної дистанції від інших.

Це підвищує ризики підхопити вірус SARS-CoV-2. Це особливо небезпечно, якщо ви плануєте візит до батьків або родичів старшого віку, які мають хронічні хвороби і знаходиться в зоні ризику тяжкого перебігу COVID-19.

Друге правило: ні в якому разі не подорожуйте, якщо почуваєте себе погано і маєте симптоми, наприклад, підвищену температуру, кашель і нежить. Це очевидний рада, але багатьом людям властиво переносити хворобу на ногах або ігнорувати симптоми.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Третє правило: якщо все ж вирішили кудись виїхати, завжди перевіряйте умови в'їзду в країну. Це можна зробити на сайті Міністерства закордонних справ або ж на офіційних сайтах посольств. Зараз ситуація дуже мінлива, в деяких країнах є окремі вимоги, наприклад зробити ПЛР тест і мати при собі його результати, заповнити певні форми онлайн, обов'язково мати страховий поліс. Їх потрібно перевірити заздалегідь.

Четверте: дізнайтеся більше про заходи безпеки, яких дотримується перевізник. Приміром, деякі авіакомпанії надсилають повідомлення своїм пасажирам про те, які заходи вони приймають для зменшення ризиків поширення вірусу або інформують про нові правила в салоні. Тому вибирайте найбільш надійного перевізника, який дбає про безпеку своїх пасажирів і дотримується необхідних рекомендацій", - сказала Уляна Супрун.

Минулого тижня Укрзалізниця почала продавати всі місця в пасажирських потягах далекого сполучення. Не найкраще рішення,...

Geplaatst door Уляна Супрун op Woensdag 22 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Супрун пояснила, чи рятують насправді маски від вірусів

Як повідомляв портал Знай.ua, Супрун попередила українців про проблеми з психічним здоров'ям

Також Знай.ua писав, Супрун розкритикувала носіння рукавичок