є величезна кількість засобів від шкідників капусти. Одна біда: вони містять хімічні сполуки різного ступеня токсичності. Попри запевнення фахівців, що при правильному використанні ці склади нешкідливі для людини, городники цілком обґрунтовано побоюються всієї цієї "хімії".

Позбутися від гусениць на капусті можна за допомогою ефективного народного засобу.

Для цього вам знадобиться відро (оцинковане краще не брати), попіл, господарське мило і вода.

🐛 У відро налийте гарячу (майже окріп) воду, додайте півлітри попелу, розмішайте, накрийте кришкою і залиште на добу настоюватися.

🐛На наступний день просто в цей рзчин натріть на тертці половину шматка господарського мила (можна обмилки). Перемішайте і знову залиште на добу.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

🐛І вже на третій день, добре перемішавши, можна використовувати цей настій проти гусениць. Візьміть ополоник (горнятко, черпак) і обережно поливайте розчин в серединку капустяної головки.

Настій випалить гусінь - на наступний день її вже не буде, а капустка залишиться здоровою.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як захистити дерева від попелиці раз і назавжди

Як повідомляв портал Знай.ua, чому не можна зривати зелені пір'я цибулі в процесі росту

Також Знай.ua писав, скільки разів потрібно підживлювати полуницю