У мережі розповіли про унікальний та ефективний спосіб боротьби з попелицею, яка не тільки загрожує та вбиває дерева, а й виділяти небезпечну отруту. Зокрема, для цього необхідно всього декілька старих та непотрібних дитячих іграшок.

Про таке розповіли в Telegram-каналі "Щоденник дачника"

Листова попелиця – це маленькі комашки, які швидко послаблюють молоді рослини, висмоктуючи їх клітинний сік. Одночасно вони виділяють ще й отруту, через яку листя скручується, деформується і відмирає, пагони зупиняються в рості, верхівки викривляються. Солодкі виділення - відходи забруднюють листяну поверхню, порушують нормальну життєдіяльність рослин.

Попелиця

До того ж, через слину попелиця здатна заражати рослини шкідливими вірусами, що може привести до великих ушкоджень, особливо в садах або професійних розаріях. Коли колонії попелиці стають занадто великими, листя й молоді пагони зсихають і гинуть. Найбільшу шкоду попелиця наносить молодим саджанцям плодових дерев.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

А відтак, аби вберегти дерева, в мережі рекомендують використовувати наповнювач зі м'яких іграшок:

"Обв'язуємо дерево наповнювачем з м'яких іграшок: (синтепон, холофайбер або їм подібне). Нічим мазати та просочувати не потрібно. Мурахи та попелиця не зможуть просто через нього пройти. Після дощів швидко сохне, немає проблеми, дерева чисті".

Унікальний метод боротьби з попелицею

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Розсада зацвіте швидше, а плоди будуть більшими — підживлення помідорів розчином йоду.

Як повідомляв портал Знай.ua, Проти шкідників та хвороб — як підживлювати рослини добривом з цибулевого лушпиння.

Також Знай.ua писав, Вирощування червоного буряка на борщ — несподіваний спосіб підживлення.