Міністерство соціальної політики останнім часом активно публікує особливо велику кількість інформації. Це пов'язано з великою кількістю змін у правилах отримання тих чи інших послуг. Однак Міністерство також нагадує і про старих порядках отримання яких-небудь соціальних послуг. Зокрема, відомство опублікувало корисну інфографіку, в якій розповів, кому належать послуги і як їх отримати.

🔥 Друзі, а ми продовжуємо рубрику #СоціальніПослугиКомуЩоЯк ⚡️Сьогодні про те, кому надаються соціальні послуги безкоштовно. 👉 Детальніше в інфографіці.

Geplaatst door Міністерство соціальної політики України op Donderdag 30 juli 2020

Отримати соціальні послуги безкоштовно громадяни України можуть, якщо їх сукупний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів. Якщо розмір доходу від 2 до 4 прожиткових мінімумів, соціальні послуги будуть надані за диференційовану плату. Також передбачені і деякі винятки. Зокрема, на безкоштовні соціальні послуги можуть розраховувати люди, постраждалі від соціального насильства або торгівлі людьми, інваліди I групи і діти-інваліди, незалежно від групи, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування. Також соцпослуги безкоштовно можуть отримати опікуни дітей або літніх людей, патронажні працівники.
Отримати соціальні послуги люди можуть в територіальному управлінні Соціального забезпечення за місцем проживання, або звернутися в територіальний центр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Лазебна поставила крапку в підвищенні пенсійного віку: "Більше нікуди".

Як повідомляв Знай.uа, українцям затримають пенсії? У ПФУ назріває криза, не вистачає 3,4 млрд.

Знай.uа писав, українцям підвищать пенсії в два рази: у Мінсоцполітики озвучили терміни.