У Дніпрі затримали болгарського кілера, якого розшукував Інтерпол; він виявився українцем.

Про це розповів Обозреватель.

Резонансний замах у столиці Болгарії Софії стався в жовтні 2015 року. Тоді з ручних протитанкових гранатометів був обстріляний бізнесмен, колишній співробітник Державного агентства національної безпеки Болгарії, відомий також через гучний судовий процес, Олексій Петров.

Петрову вдалося вижити і він оголосив нагороду в 100 тисяч доларів за будь-яку інформацію про замах на нього.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Завдяки допомозі свідків болгарські правоохоронці вийшли на слід групи українців. Якийсь Роман Логвиненко посприяв приїзду на територію Болгарії ще трьох громадян України. Повідомлялося, що Логвиненко цікавився їх військовими навичками.

Група протягом півтора років пильно стежила за бізнесменом. Як повідомив заступник генпрокурора Борислав Сарафов, "злочин такого масштабу, вчинений при такій ретельній підготовці і з такою майстерністю, ще ніколи не розкривався в новітній історії Болгарії".

Логвиненко був затриманий на мосту через Дунай при спробі перетнути Румунсько-Болгарський кордон. Троє учасників замаху зникли, покинувши країну. Болгарія оголосила їх у міжнародний розшук.

Тільки через 4 роки, 6 серпня 2020 року в Дніпрі був затриманий один з кілерів - 35-річний Максим Чорний. У його автомобілі виявили зброю, боєприпаси та підроблені документи.

Слідчі дії тривають, інформація про розшукуваного передана в Інтерпол.

Нагадаємо, раніше копи спіймали одеських "липких бандитів" на гарячому — наживалися на простих українцях.

Як повідомляв портал "Знай.uа", бомба, наркотики та заробітчанський хліб: що відомо про київського терориста Карімова.

Також "Знай.uа" писав, що Заручниця Київського терориста розповіла, як вижила в лапах психа: "агресивний, обговорювали погоду".