Стало відомо, що вартість херсонських кавунів знизилася майже в два рази після того, як з Херсона до Києва відправили баржу з баштанними – з 2,5-5 грн/кг до 1,5-3,5 грн/кг у оптовій закупівлі.

Читайте Знай в Google News!

Так, загальна вага відправлених до Києва кавунів та динь становить близько 300 тонн, тоді як минулого сезону відправлялися більш об'ємні партії: від 450 до 500 тонн. Про це пише "АПК-Інформ".

На сьогоднішній день середня ціна кавунів у магазинах становить від 6,5 до 11 грн за кілограм. За даними експертів проекту, раніше оптові партії кавунів надходили в продаж у діапазоні 2,5-5,0 грн/кг, а дині пропонувалися в межах 3-7 грн/кг.

кавун і диня, фото Pxhere
кавун і диня, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

"Після відправки баржі ситуація почала кардинально змінюватися і вже вранці понеділка, 17 серпня, в південних областях країни ціни на кавун озвучувалися в межах 1,5-3,5 грн/кг, а оптові партії динь пропонувалися в діапазоні 3-5 грн/кг", - розповіли аналітики проекту.

При цьому подальшого різкого зниження цін на дині та кавуни експерти не прогнозують, оскільки їх надлишку вже не передбачається. Навпаки, експерти не виключають, що ціни пізніше навіть зростуть.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українські фермери розповіли, що в цьому році урожай гречки буде нижче запланованого. Через це її ціна може значно зрости.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні подешевшали свині: експерти озвучили прогноз на вересень.

Також портал Знай.uа писав, як відрізняється вартість на найголовніше в Україні та за кордоном.