Про це заявив політолог Кирило Сазонов, пише 24 канал.

За словами експерта, газзбути олігарха Фірташа, які є монополістами на ринку поставок газу населенню, другий місяць поспіль не публікують своєчасно ціни на паливо на наступний місяць, як передбачено правилами ринку. У підсумку споживачі не мають можливості відмовитися від послуг цих компаній на користь постачальників, що пропонують газ дешевше.

«27 число, за новими правилами вже повинні бути ціни на вересневий газ. Вирішив пройтися по сайтах газзбутів Фірташа - там висить тільки ціна серпня. Мотив очевидний: компанії Фірташа вибирають режим мовчання, щоб їх клієнти не могли порівнювати ціни і оцінювати, наскільки їм вигідно купувати газ у їх поточного постачальника», - вважає Сазонов.

Наблюдать за действиями монополии – всегда познавательно. Большое закостенелое животное с широко открытыми глазами...

Geplaatst door Кирилл Сазонов op Donderdag 27 augustus 2020

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

На думку Сазонова, компанії Фірташа навмисно роблять такі дії, оскільки не готові працювати в конкурентних умовах і домагаються скасування реформи.

«Розніжений в халявних держдотаціях, монополіст тепер усіма силами намагається зберегти позиції. Його висмикнули з теплого болотця, йому це не подобається. Але він звик, що головний на цьому ринку і тому в кращих традиціях діє по свавіллю: у випадку з цінами – просто ігнорує правила», - сказав Сазонов.

Раніше ЗМІ повідомляли, клієнти ряду постачальників газу, які в терміни не опублікували ціни на газ на поточний місяць, звернулися до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, зі скаргами. НКРЕКП була змушена окремо звертатися до постачальників з вимогою виконати вимоги нового ринку газу і опублікувати тарифи.

У НКРЕКП, у свою чергу, заявили, що мають інформацію про порушення термінів публікації цін за серпень і будуть застосовувати відповідні санкції.

Нагадаємо, 1 серпня в Україні почав працювати ринок газу для населення, і домогосподарства можуть вільно змінювати газового Постачальника. Постачальники газу, зі свого боку, зобов'язані на початку місяця публікувати актуальні ціни