У 2021 році в Україні почнуть перевіряти всіх, хто звернеться за отриманням соціальної допомоги, до того, як вони почнуть її отримувати. Таким чином буде змінено чинну систему нарахування допомоги, за якою отримувачів перевіряли лише постфактум.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє видання Кореспондент з посиланням на Міністерство фінансів України.

Перш ніж призначити соціальну допомогу, дані про кожного заявника перевірять за низкою баз та реєстрів. Це робиться для того, щоб дізнатися, чи не вводить в оману громадянин чи громадянка державу і чи й справді потребує допомоги. Якщо людина спробувала оформити соцвиплати шляхом обману, то її йому чи їй не дадуть.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Мінфіну більше не треба буде виступати в ролі злого поліцейського <...> На етапі призначення будуть відсіяні такі виплати", - сверджує перший заступник міністра фінансів Денис Улютін.

За його словами, інформація про кожного, хто звернувся за допомогою, потрапить на спеціальну платформу, на якій можна буде побачити: відкриті банківські рахунки і залишки на них, інформацію про фактичне місце проживання, паспортні дані, ІПН, дані з податкової тощо. Крім того, платформу будуть поповнювати даними з різних реєстрів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Нова пенсія, прожитковий мінімум та "бебі-бокси" - Мінсоцполітики попередило, до чого готуватися українцям

Також «Знай.ua» писав, що Українцям будуть видавати бебі-бокси при народженні дитини, що входить в пакет малюка