Українка пішла проти держави і звернулась до Європейського суду, щоб домогтися справедливого покарання для чоловіка-тирана і захистити себе і дітей.

Читайте Знай в Google News!

В сюжеті ТСН йдеться про жінку-революціонерку Ірину Левчук, яка програла всі українські суди аж до Верховного. Тепер рішення Європейського суду змінить судову практику в Україні.

14 років тому у Рівному Ірина стала мамою дівчаток-трійнят і стала героїнею всіх місцевих ЗМІ. У родині виховувався ще старший братик. А місто подарувало родині чотирикімнатну квартиру.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

Через рік чоловік на підпитку почав справжні катуавання - дозволяв собі бити дружину руками і ногами при дітях. Вона звернулась в поліцію, кримінальну справу відкрили, але результату це не принесло. А жінка все сподівалася, що сімейне життя якось так налагодиться. Але не налагодилося.

Українка з Рівного, фото: youtube
Українка з Рівного, фото: youtube

Жінка подала на розлучення, але зі злісним аб’юзером довелося ділити квартиру і далі. Три рази вона знімала побої, вже не кажучи про щоденні моральні знущання. Якось порвав і зламав їй вухо.

Поліція приїжджала, відкривала справу і їхала. Але Ірина більше не мала сил терпіти знущання. Жінка зверталась до суду, щоб виселити екс-чоловіка з квартири. Але він подав апеляцію і виграв. З тих пір Ірина, як тигриця боролась за себе і своїх дітей - вона подала касацію до Верховного суду і програла. Чоловіка в квартиру повернули.

Європейський суд з прав людини став останньою надією жінки. Ірина Левчук стала першою жінкою, яка пішла проти України. Те, що вирішив суд - здійснило революцію в українському законодавстві, що стосується домашнього насильства.

Тепер Ірині чоловік повинен виплатити понад 80 тисяч боргу по аліментах, частина його квартири під арештом. Україна повинна виплатити Ірині 4,5 тисячі євро моральної шкоди. А Верховний суд зобов'язаний переглянути своє рішення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Хмельницькому двоє малюків загинули у власному будинку – батьки та комунальники звинувачують один одного.

Раніше портал Знай.uа писав, що візитівку Львова залили огидною рідиною, соромно дивитися: знову вандали.

Також портал Знай.uа писав, що під Миколаєвом п'яний тиран "умив" кислотою дружину з дітьми: "Посміли розтулити рота"