Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що Україна перейшла на другий етап реагування на коронавірус. За словами глави санітарно-епідеміологічної служби, в нашій країні продовжують збільшувати кількість ліжок для хворих COVID-19.

У зв'язку з цим, припиняється планова госпіталізація пацієнтів і переносяться планові операції. Медзаклади прийматимуть тільки хворих з коронавірусом і людей, яким потрібна невідкладна медична допомога.
Міністерство охорони здоров'я виділило чотири етапи реагування на коронавірусну інфекцію. Вони виглядають наступним чином.

Перший рівень (до 7 тисяч хворих на добу) не передбачає додаткових обмежень для медичних установ. Планова госпіталізація та медичне обслуговування проводиться в штатному порядку.

Коронавірус, фото РБК
Коронавірус, фото РБК

Другий рівень (до 10 тисяч хворих на добу, завантаженість ліжок до 70%) передбачає розгортання додаткових госпіталів, обмеження планових госпіталізацій і операцій. Крім того, передбачається збільшення персоналу за рахунок укладення контрактів зі співробітниками з інших відділень.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Третій рівень (до 15 тисяч хворих на добу, завантаженість ліжок до 85%) передбачає введення жорсткого карантину, відповідного червоному рівню епідеміологічної обстановки. Також буде організована робота відомчих заходів для цивільних осіб і польові госпіталі.

Четвертий рівень (20 тисяч хворих на добу і більше) передбачає особливий протокол для медичної допомоги. В цьому випадку будуть віддавати перевагу тим хворим, у яких більше шансів вижити

Нагадавши, Знай повідомляв, що в Харкові введуть карантин вихідного дня.

Також Знай писав, що Максим Степанов розповів, яким буде карантин вихідного дня.

Нещодавно Знай пердавал, що підприємниця і бізнесвумен Яблонська розповіла, чим небезпечний локдаун.