Керівник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив про розгляд можливості введення початку навчання в школах з 5 років в державі.

Він зазначив, що в деяких країнах Європейського Союзу навчання закінчується в 17 років, тоді як починається — в п'ятирічному віці. Про це Шкарлет написав у своєму Telegram-акаунті.

Читайте Знай в Google News!

Заява прозвучала під час наради з керівниками обласних управлінь МОН. Міністерство планує обговорити питання з батьками і на педрадах. Розглядаються всі переваги і нюанси.

Ще Сергій Шкарлет заявив щодо 12-річної форми шкільного навчання, так як раніше проступала фейкова інформація про повернення до десятирічки. Він додав, що такого варіанту точно не буде.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

"Для мене абсолютно зрозуміло, чому 12-річна система. Це загальноєвропейська тенденція. Наприклад, в Німеччині, в деяких федеральних землях, дитина не зможе вступити до магістратури, якщо у неї попередньо немає 15,5 років навчання: 12 років школи і 3,5 року бакалаврату", — написав він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "30% др*читьби на солов'їність мови": український письменник не витримав марності шкільної програми МОН.

Як повідомляв "Знай.ua", нові стандарти, оцінки та повернення онлайн-уроків: що зміниться в українській школі в 2021 році.

Знай.ua писав, українських вчителів порівняли з двірниками, українці киплять: "Де 4 тисячі?"