Дзеркальна дата - 11.11.2020 наповнена низкою важливих традицій і заборон. Важливо знати, за якими прикметами раніше стежили наші предки. Так, 11 листопада 2020 року вшановується пам'ять відразу двох святих мучеників Аврамія Ростовського та Анастасії Римлянині.

Читайте Знай в Google News!

У народі святу Анастасію вважали покровителькою овець, а святого Аврамія - захисником пастухів і вівчарів. Тому цей день ще називали Вівчарним святом. Раніше цей день був пов'язаний з початком стрижки овець. Люди бралися за пряжу, в'язали речі, готуючись до холодної і довгої зими.

зоряне небо, фото Pxhere
зоряне небо, фото Pxhere

Головні традиції 11 листопада

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

До обіду господині обов'язково треба приготувати пиріг, виготовлений з борошна нового врожаю, а також стушкувати баранину і подати її до пшеничної каші. Найголовнішим частуванням цього дня був овечий і козячий сир. Готували і подавали його до столу смаколики найчастіше дівчата і жінки, які в цей день святкували іменини. Цей день прийнято проводити в сімейному колі, вважалося, що це зробить сім'ю міцніше і щасливіше.

Осінь, фото: pxhere
Осінь, фото: pxhere

Що строго заборонено робити на Вівчарне свято

Не можна в цей день проводити час з незнайомими або малознайомими людьми, вважається, що це до конфліктів і невдач. Категорично забороняється залишати на Анастасію і Авраамія дітей без нагляду, в іншому випадку можливі неприємності і навіть біди. У свято 11 листопада також не можна збирати в собі злість і сумувати, страждати про минуле. Не варто займатися ремонтом одягу та взуття, інакше привернете в своє життя невдачі.

Народні прикмети на 11 листопада

⬤ Хмари низько сунуть по небу - до похолодання.

⬤ Пішов дощ - вже скоро настане зима.

⬤ Якщо провести цей день зі своєю сім'єю, то вона буде дружною і міцною.

⬤ Проведеш день в компанії незнайомців - чекай сварки.

⬤ Якщо жінка в цей день одягне коралові намиста - буде щасливою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, одягайтеся в червоне і нічого не втрачайте: Павло Глоба дав передбачення на 11 листопада.

Як повідомляв Знай.uа, вихідні на Новий Рік та Різдво 2021: скільки днів будемо відпочивати?

Знай.uа писав, копійка гривню береже: астрологи розповіли, кого чекають труднощі з грошима в 2021.