У Києві, а також в Одеській і Донецькій областях можуть розгорнути тимчасові госпіталі через навантаження захворюваності коронавірусною інфекцією. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте Знай в Google News!

Головний санлікар припустив, що Україна може звернутися до ВООЗ з проханням про направлення в країну медпрацівників. Це пов'язано зі збільшенням навантаження на екстрену медицину через коронавірус.

"Всесвітня організація охорони здоров'я як координатор приймає заявки про те, кому потрібні медичні працівники. Ми зараз говоримо, що ми готові розглядати і співпрацювати з ними щодо екстреної медичної допомоги. Оскільки екстрена медична допомога – це той етап, коли люди потребують невідкладної допомоги", - зазначив Ляшко.

Санлікар зазначив, що мова йде не тільки про хворих з коронавірусом. І уточнив, що "як лікар не хотів би, щоб в Україні були розгорнуті тимчасові госпіталі, і в них надавалася медична допомога".

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

"Я хотів би, щоб вся медична допомога надавалася в межах закладів охорони здоров'я. І бажано, щоб ми навіть 50% не задіяли, а залишалися в тих 30%, які є", – додав Ляшко.

Однак в уряді вже розглядають варіант того, що в Одеській, Донецькій областях і в Києві розгорнути тимчасові госпіталі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, що не можна їсти і пити при коронавірусі, терапевт дав поради хворим.

Як повідомляв Знай. ua, коронавірус заважає боротьбі з іншими небезпечними захворюваннями, ВООЗ.

Також Знай. ua писав, мутація Covid-19 вразила вже п'ять країн, інфіковані сотні людей і мільйони тварин.