Кабінет Міністрів прийняв постанову, згідно з якою в Україні вводиться єдина інформаційна система соціальної сфери. Це пілотний проект, який буде впроваджений в експериментальній формі. Такий крок є частиною плану цифрової трансформації галузі соцпослуг, яка була передбачена новим урядом після перемоги на виборах Володимира Зеленського.

Відповідно до постанови, будуть реалізовані технології обробки інформації, централізованого фінансування та перерахування пенсій, інших видів соцвиплат. Також на єдиній платформі надаватиметься інформація щодо нововведень Пенсійного фонду. Крім того, новий сервіс дасть можливість перевірити соціальний статус користувача.

Скористатися єдиною інформаційною системою можна через сервіс електронних послуг" Дія", а також через онлайн-портал ПФУ. Користувачі зможуть звернутися за державними соціальними програмами, уточнити соціальний статус, а також сформувати виписки про трудовий стаж, зарплату, соціальні внески і т. д.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Міноборони обіцяє військовим неіснуюче житло: міняють квартири на парковку.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, виплати на дитину: що зміниться в Україні в 2021 році.

Знай.uа писав, зарплати і пенсії в 2021 році: як зміняться мінімальний і максимальний рівні.