Ведуча YouTube-каналу «Знай ua» Катерина Котенкова, проаналізувавши перші півтора року правління президента Володимира Зеленського, прийшла до висновку: сфера ЖКГ в нашій країні абсолютно не змінилася, як і державна політика в цій сфері.

Досить сказати, що зараз майже десята частина громадян нашої країни живе в будинках, які повинні йти на знесення. Та й в області тих же комунальних тарифів ситуація досить безрадісна.

Зростання цих тарифів був заморожений, поки йшла підготовка до муніципальних виборів і самі вибори. Але тепер вони позаду, влада на місцях отримали нові люди — і чи зацікавлені вони в розв'язанні комунальних проблем? У всякому разі, в листопаді тарифи стали вдвічі вище, ніж були в липні.

«Крім того, уряд підтримав законопроєкт, згідно з яким НКРЕКП може передати право місцевою радою самостійно визначати тарифи на опалення і воду», - каже ведуча. Тепер за зростання тарифів питати будуть вже не з центральної влади, а з місцевої.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Котенкова зазначає, що в Україні, як і в західних країнах, сформувалася «глибинна держава». Тільки завдання у неї протилежна: тут це не «захист від дурня», а засіб не допускати до влади розумних і чесних керівників.

Політики змінюються, а політика залишається колишньою. Навіть ініціативи самого Зеленського ховають перш ніж вони потраплять на розгляд парламенту.

Тепер ціна газу для українців починає формуватися в режимі бензоколонки: вирушаючи на заправку, ви не знаєте заздалегідь, у скільки вам обійдеться наповнений бак. Але машину можна і залишити в гаражі — а ось від опалення квартири відмовитися не вийде.

«Країна, по суті, потрапила в заручники тарифів», - вважає економіст Олексій Кущ.

Комунальні послуги продовжать дорожчати, а відмовитися їх купувати неможливо. Якщо ж за них не платити, то спершу віднімуть можливість виїжджати з країни, а потім почнуть стягувати борг, обираючи до нитки.

Катерина Котенкова закликає своїх глядачів бути обачними, економними, а також платити вчасно. Опалювальний сезон обіцяє бути важким.

Раніше давався прогноз, що підвищення тарифів на електрику призведе до зростання інфляції.

Також повідомлялося про проєкт передачі повноважень з формування тарифів на місцевий рівень.