Банкіри припускають, що до кінця 2020 року гривня може послабити свої позиції до 29 грн/Долар. Це може бути безпосередньо пов'язано з посиленням карантинних заходів і зростанням випадків захворювань ковидом.

Читайте Знай в Google News!

Думкою щодо поведінки гривні на ринку поділилися банкіри, яких опитало агентство "Інтерфакс-Україна".

"перспективи поширення епідемії та посилення карантинних заходів як в Україні, так і в країнах-торгових партнерах, є зараз важливим фактором невизначеності. (...) До кінця року не виключене зростання до 29,00 грн/$1, але з оглядкою на те, буде, чи ні, введений жорсткий карантин і які будуть економічні наслідки", – зазначив директор департаменту казначейства та фондових ринків Правекс Банку Артем Красовський.

Обмін валют, фото youtube
Обмін валют, фото youtube

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Фахівець припускає, що зміцнення гривні в листопаді викликане загальним падінням долара до більшості валют у зв'язку з виборами в США, а також присутністю на ринку декількох великих продавців-експортерів і вичікувальною позицією, яку зайняли покупці.

"не думаю, що це (зміцнення гривні – ІФ) якийсь продиктований фундаментальними факторами довгостроковий тренд. Як тільки (і якщо) ситуація з виборами в США нормалізується, курс долар/гривня, швидше за все, дуже швидко повернеться на рівень 28,40-28,50 грн/$1", – вважає експерт.

Він зазначає, що поки що не очікує зміцнення гривні до рівня 28,00 грн/$1.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, курс валют на кінець тижня, долар різко змінив напрямок.

Як повідомляв Знай. ua, стрибок цін на продукти посадить на жорстку дієту, яйця, молочка і цукор не по кишені.

Також Знай. ua писав, що коли з українців не можуть стягувати штрафи, повний список випадків.