Україна підписала угоду з американським космічним відомством NASA про спільне дослідження Місяця, Марса, комет та астероїдів.

Читайте Знай в Google News!

Україна стала дев’ятою країною, яка доєдналась до програми NASA "Artemis" (Артеміда). Про це повідомила пресслужба Державного космічного агентства України.

"Це важливо для України, тому що ми зможемо реалізувати власні проєкти в партнерстві з провідними космічними агентствами світу ... Українські проєкти вперше стали частиною глобального сценарію освоєння Місяця від ISECG, і логічно, що ми далі хочемо реалізовувати наш потенціал у межах програми "Артеміда", – заявив голова українського агентства Володимир Усов.

У Держагентстві зазначили, що Україна має досвід, а також всі науково-технічні можливості, які дозволяють бути партнером NASA.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

програма NASA "Artemis" , фото:NASA
програма NASA "Artemis" , фото:NASA

Раніше до космічної програми Artemis приєдналися Австралія, Канада, Італія, Японія, Люксембург, Об'єднані Арабські Емірати і Великобританія

Метою програми Artemis є висадка двох астронавтів біля південного полюса Місяця у 2024 році, а також забезпечення постійної присутності людей на супутнику до кінця десятиліття. Цього американське космічне агенство NASA розраховує досягти за допомогою міжнародних партнерів та сприяння приватних компаній.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, NASA виявило наявність води на Місяці

Як повідомляв портал Знай.ua, глава NASA хоче повернути Плутон в список планет, що змінилося

Також Знай.ua писав, на Марсі виявили потрійний кратер після зіткненнями з астероїдами