В Україні за добу черговий антирекорд — +12 524 хворих-19. Загальна кількість інфікованих досягла 525 176 осіб.

Низький рівень насичення крові киснем є одним із симптомів коронавірусу. І щоб його виміряти, потрібно пульсоксиметр. Про це повідомляє видання "Obozrevatel".

Читайте Знай в Google News!

Однак ціни на цей вимірювальний прилад в Україні останнім часом різко злетіли. Нещодавно в Києві його можна було придбати за 200 гривень, тоді як зараз його вартість варіюється в межах від 500 до 1500 гривень. З Китаю пульсоксиметр можна замовити всього за 100 грн.

Одна з провідних лікарів-інфекціоністів Харківської області Ганна Андручсович намагалася пояснити, чи варто тримати цей вимірювальний прилад в домашній аптечці. "Я б все-таки рекомендувала, щоб у тих, хто знаходиться вдома і у кого діагностували COVID-19, був пульсоксиметр. Потрібно правильно проводити вимірювання: на трьох пальцях лівої руки, на трьох пальцях правої руки, і тоді вже використовувати середньоарифметичне значення", – додала вона.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Пульсоксиметр, скріншот: Youtube
Пульсоксиметр, скріншот: Youtube

Крім того, жінка зазначила, що між пульсоксиметром з України і його аналогом з Китаю відсутня будь-яка різниця. Норма ж насичення крові киснем становить 98-100%, а якщо цей показник падає до 93%, вже необхідна киснева маска. Але в державних лікарнях кисневі маски через брак кисню дають лише при 85%.

"Якщо сатурація нормальна, навіть при високій температурі, якщо навіть людина себе погано почуває, тоді можна бути вдома і далі перевіряти показники в динаміці", – заявила Ольга Богомолець.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, перші симптоми ГРВІ та грипу-19: покроковий план, що потрібно робити замість паніки.

Як повідомляв "Знай.ua", Комаровський пояснив шкода антибіотиків при пневмонії: "Це дурість, це не працює"

Знай.ua писав, холодні руки можуть бути ознакою хвороби: лікар розповів, як позбутися неприємного симптому.