Студентське час - винятковий і унікальний період в житті кожної людини. Навчання, самостійне життя в гуртожитках і спілкування з однолітками з інших міст і країн допомагають закласти фундамент для подальшого розвитку особистості.

Щорічно у всьому світі День студента відзначають 17 листопада. Якщо серед ваших близьких є студенти, не забудьте привітати їх з цим важливим для них святом. Наприклад, друга або подругу, брата або сестру.

Ми підготували для вас найкращі побажання З Днем студента в прозі, які не залишать байдужими одержувачів. Проза найкращим чином допоможе висловити ваші почуття. Серйозні або прикольні, довгі або короткі — виберіть привітання, покладаючись на свою інтуїцію.

Традиції святкування Міжнародного дня студента

День студента 2020
День студента 2020, скріншот: Youtube

Міжнародний день студента, який щорічно відзначається 17 листопада, не слід плутати з січневим Тетяниним днем — традиційним святом для студентів в пострадянських країнах.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

В Україні, як і в усьому світі, "Днем народження" студентів вважається 17 листопада.

На жаль, історія цього дня пов'язана з трагічними подіями Другої світової війни. 28 жовтня 1939 року в окупованій німцями Чехословаччині, якої більше немає на карті, студенти та вчителі вийшли на вулиці відсвяткувати річницю проголошення незалежності своєї країни. Німці вороже поставилися до цієї ініціативи і розігнали демонстрантів. У бійці загинув один студент. Його похорони перетворилися на стихійний протест. У відповідь, 17 листопада того ж року, нацисти почали масові демонстративні арешти — більшість студентів було відправлено в концтабори, а призвідників розстріляли. У 1941 році під час міжнародного студентського зібрання в Лондоні було вирішено щорічно святкувати День студента 17 листопада, в пам'ять про ці жахливі події.

Тому, швидше за все, це навіть не свято, а день консолідації та солідарності студентів з різних країн світу. День, коли міжнародне студентське співтовариство поминає жертв фашистського режиму і висловлює рішучий протест проти розв'язання нових кровопролитних війн на землі.

День студента 2020
День студента 2020, скріншот: Youtube

З цією датою пов'язані деякі традиції. Сьогоднішній День студента — це радісне свято, що символічно об'єднує юнаків і дівчат з багатьох країн.

Сценарій проведення

З самого ранку за традицією починаються офіційні заходи: привітання від викладачів і нагородження найвидатніших студентів. Увечері — неформальна частина: застілля і веселощі від душі.

Повсюдно проводяться музичні фестивалі, ярмарки, ставляться сценки, або просто проходять зустрічі з гітарами і свічками.

Численні концерти, спортивні змагання, походи та екскурсії — традиційні події дня. Також популярні літературні читання, вечори пісень і, звичайно ж, дискотеки. З нагоди Міжнародного дня студента організовуються зустрічі та конференції: молоді люди мають можливість зустрітися з однолітками з інших країн, подружитися з ними і отримати відмінну мовну практику.

Цей день вже має свої незмінні традиції: багато університетів влаштовують студентські бали, де обирають королеву і короля.

У цей день навіть викладачі трохи поблажливіше ставляться до кожного свого студента.

День студента 2020
День студента 2020: Facebook

Цікавий факт зі студентського життя! У Прінстонському університеті письмові іспити здають без викладачів, один на один зі своєю совістю. Справа в тому, що в перший рік вони дали присягу "Кодекс чесності". Як правило, кожен студент зобов'язується не списувати.

Привітання З Днем студента 2020 в прозі (своїми словами)

Надішліть в цей особливий день красиве побажання хлопцеві або дівчині, брату або сестрі, другу або подрузі. Не забудьте прикріпити до привітання смішні картинки на студентську тему або прикольне коротке відео.

День студента 2020
День студента 2020, скріншот: Youtube

З Днем студента, друже! Нехай життя твоє завжди буде таким ж яскравим, радісним, безтурботним і веселим, як зараз — в студентські роки. Нехай викладачі будуть хороші, а друзі — вірні. Нехай кожна сесія проходить легко і швидко, а вихідні тривають довше! Відсвяткуй, як треба, щоб цей день запам'ятався надовго, адже це — твій день!

***

Дорогі студенти зі святом! Нехай цей день подарує яскраві емоції і відчуття! Бажаємо провести його в колі однодумців, творчих, неординарних, креативних і мудрих людей! Особистого вам розвитку, злетів і успіхів! Нехай вас чекають великі перспективи і нові, широкі горизонти.

***

Вітаю з Міжнародним днем студента! Бажаю яскравих моментів у житті, великих перемог, гідних досягнень, веселих пригод, щасливих зустрічей і великих подорожей! Бажаю не втрачати інтересу до навчання. Кожен свій день робити плідним і неперевершеним. Також бажаю любові, натхнення і везіння.

День студента 2020
День студента 2020, скріншот: Youtube

Вітаємо всіх, хто "їсть граніт науки"! Бажаємо якісних знань і позитивного, творчого мислення. Бажаємо знайти любов і зберегти її на все життя!

***

День студентів — хіба існує свято більш веселе, радісне і довгоочікуване? Це наш день, і я тебе з ним вітаю! Хочу побажати, щоб життя завжди було веселим, без турбот. Щоб пари були не надто довгими і нудними, а кожна сесія проходила легко і без проблем. І нехай студентські будні завжди будуть казковими, адже це найцінніші дні в нашому житті!

***

Вітаю з Міжнародним днем студента! Бажаю щодня перемагати лінь і нудьгу. Бажаю з кожною лекцією ставати на крок ближче до мрії. Освоювати обрану професію в повній мірі! Бажаю мати у своєму житті багато хороших друзів і безліч можливостей для створення власного щастя.

День студента 2020
День студента 2020, скріншот: Youtube

З Днем студента! Забудь про важкі студентські будні, про сесії, заліки та іспити! Проведи час яскраво і незабутньо! Не втрачай ентузіазму в освоєнні нових знань і інтересу до життя! Будь попереду, будь в тренді, у відмінній формі і відмінному настрої!

***

Вітаю з Днем студента! Це прекрасний час, щоб жити і радіти кожній миті! Бажаю безмежного потоку амбіцій, нових ідей, прагнень і досягнень. Нехай кожен день приносить сміх і радість, нові знання і приємні знайомства. Успіхів у всіх починаннях!

День студента 2020
День студента 2020, скріншот: Youtube

Є в житті особливо шалений і цікавий час — пора студентства, коли відкриваються блискучі перспективи, захоплюють нові знання. З Днем студента, дорогі підкорювачі вершин науки!

***

З самим веселим, легким і молодим святом — Днем студента вітаємо від щирого серця! Нехай все сесії здаються легко і тільки на "відмінно". Нехай викладачі будуть прихильними, нехай студентське життя в майбутньому стане найпрекраснішим спогадом! Цікавих знайомств, вірних друзів, щасливого кохання, великий стипендії і веселих канікул!