У ніч на 20 листопада в Донецьку пішов з життя знаменитий радянський педагог і автор унікальних методик навчання Віктор Федорович Шаталов. Про його смерть розповів знаменитий Донецький письменник Владислав Русланов.

Читайте Знай в Google News!

Ццієї ночі на 94-му році життя пішов з життя Віктор Федорович Шаталов - радянський, російський і український педагог-новатор", - написав Владислав Русланов.

Віктор Шаталов народився в Сталіно (Донецьк) в 1927 році. Після закінчення Великої Вітчизняної війни почав працювати в школі викладачем математики.

У 1971 році до нього прийшла слава. Завдяки публікації його статті "Метод Шаталова" в газеті Комсомольська правда. Донецький вчитель запропонував методику, яка докорінно змінювала систему відносин "учитель - учень".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Віктор Шаталов, фото: Facebook
Віктор Шаталов, фото: Facebook

Віктор Шаталов представив на всю країну свою авторську систему, завдяки якій вчителям можна було навчитися вчити всіх дітей незалежно від їх природних здібностей таким предметам як математика, фізика, хімія, астрономія. Причому навчити успішно і швидко.

Учні Шаталова за його методом отримували знання у вигляді великих пропозицій, а з складність і обсяг варіювалися на різних етапах навчання. До закінчення курсу знання наближалися до олімпіадних і конкурсних.

Крім того, у нього застосовувалися ігрові форми навчання. Їх зараз використовують не тільки в школах, а й викладачі вузів.

Має понад шістдесят опублікованих книг (у тому числі "куди і як зникли трійки", 1979; "Педагогічна проза", 1980; "Точка опори", 1987).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Осадча поділилася чуттєвими зізнаннями покійного Віктюка 10-річної давності.

Як повідомляв Знай. ua, пішов з життя великий український письменник, знайомий з Бродським, разом ховалися від КДБ.