Кандидат економічних наук Юрій Атаманюк розповів, чи буде український уряд вводити повноцінний локдаун у зв'язку з новим антирекордом за кількістю хворих коронавірусом. За його словами, неофіційно прийняли рішення щодо того, щоб ввести локдаун з 26 листопада по 18 грудня.

Про це Юрій Атаманюк повідомляє в інтерв'ю на каналі "Politeka Online" в YouTube.

"Була нарада, поки негласно прийнято рішення з 26 листопада по 18 грудня ввести повний локдаун по країні, але, при цьому, залишити можливість функціонування транспорту. Як це сприймуть люди і як ми вийдемо після цього локдауна... Це буде для багатьох контрольний постріл", - попередив економіст.

Також він розповів про те, що в 80% випадків процес зараження коронавірусом припадав на ресторани, кафе, готелі та спортивні комплекси. Якщо звернути на це увагу, то можна було б виправдати локдаун вихідного дня, але в дослідженні також зазначено, що це при повній завантаженості лікарень.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте Знай в Google News!

"У нас багато людей їздять закордон і ми знаємо, що на туристичних вулицях завантаження всіх закладів йде 100%. Якщо ми з вами підемо попити каву в будь-яке кафе, то ми побачимо, що обслуговуючого персоналу більше, ніж клієнтів. А якщо ці заклади не заповнені на 15%, то ймовірність заразитися падає на 80%", - говорить Юрій Атаманюк.

Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube
Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube

Також він згадав і державний бюджет, з якого на медицину, виявляється, пішло понад 20 мільярдів гривень. За його словами, без відкатів неможливо витратити 20 мільярдів, влада не зробила нічого.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

"Не може сьогодні держава без грошей дійти до кожного з нас, але лікарі повинні бути всі на обліку. Люди звільняються, вони бояться, навантаження збільшується в рази, грошей їм не дали. Я б банально роздав гроші лікарям", - зазначив Юрій Атаманюк.

Нагадаємо, що мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що в місті готуються до повного локдауну.

Як повідомляв портал "Знай.ua", блогер Сергій Корнак порадив українцям готуватися з локдауну в країні.

Також "Знай.ua" писав, що Денис Шмигаль розповів, коли в Україні можуть ввести локдаун і скільки він триватиме.