В Україні мережу 5G варто очікувати не раніше 2022 року: наразі всі зусилля компаній спрямовані на розширення доступу користувачів до 4G (LTE).

Читайте Знай в Google News!

Про це пише видання AIN.ua, якому вдалося поспілкуватися з представниками мобільних операторів.

Варто зазначити, що за оцінками спеціалістів, переважній більшості користувачів світової мережі достатньо і 4G, доступ до якого в Україні бажає кращого — нова ж технологія має досить специфічне використання.

Зокрема, у "Vodafone Україна" планують запуск 5G у 2022 році.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Vodafone, фото retailers.ua
Vodafone, фото retailers.ua

За словами директора зі стратегії "Vodafone Україна" Дмитра Пономаренка, протягом найближчих років основною технологією передачі даних для більшості користувачів буде залишатися 4G.

"5G буде давати новий досвід там, де ці дві характеристики є вкрай важливими. Наприклад, для безпілотних автомобілів 5G допоможе ліквідувати небезпечну затримку сигналу на великій швидкості. Швидкодія роботів і уніфікація інфраструктури будуть важливими для промисловості. З рештою завдань успішно справляється і 4G", - стверджує директор зі стратегії Vodafone Україна Дмитро Пономаренко

"Перед телеком-компаніями сьогодні стоїть дуже амбіційне завдання - забезпечити національне покриття 4G в сільській місцевості, до кінця 2022 року 90% жителів України мають отримати доступ до швидкісного інтернету. Основні інвестиції будуть спрямовані на виконання цього завдання", — пояснив актуальні завдання представник компанії Vodafone.

У компанії lifecell погоджуються, що якісного 4G більш ніж достатньо для того, щоб пересічні абоненти змогли користуватися сучасними гаджетами і навіть без перешкод дивитися потокове відео, а 5G вже відкриває перспективи міжмашинних комунікацій.

Lifecell, скріншот: YouTube
Lifecell, скріншот: YouTube

Окрім того, у lifecell звернули увагу, що інвестиції в 5G можуть зумовити уповільнення розвитку 4G в регіонах, що буде суперечити меморандуму, підписаним операторами і урядом, згідно з яким 95% населення України мають отримати доступ до 4G до кінця 2021 року.

Схожу позицію висловили й у компанії Київстар.

Офіс "Київстар", Фото з відкритих джерел
Офіс "Київстар", Фото з відкритих джерел

"Українські мобільні оператори зосереджені на розвитку технології LTE/4G, яка на вітчизняному телеком-ринку не так давно. У найближчі 2 роки оператори планують забезпечити доступ до швидкісної передачі даних в мережах 4G для 90% населення", - заявили представники оператора, додавши, що оцінюють терміни запуску 5G не раніше ніж у 2023 році.

Тим часом у Міністерстві цифрової трансформації заявили, що звільнення необхідних частот для мережі 5G вже розпочалося.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Google готується до переходу на 5G, що очікує Android-користувачів в найближчі роки.

Як повідомляв портал Знай.ua, Популярний стільниковий оператор почав тести з 5G.

Також портал Знай.uа писав, що стало відомо, коли в Україні запрацює технологія 5G.